שונות > מה שבראש
שאלה מוסרית בקשר לניצולי דרפור.. מבקש את תגובותיכם
יחיאל:
--- ציטוט של: ברוך גולדשטיין המלך על מרץ 27, 2008, 18:26:33 ---תנו עוד פרטים על "ניצולי דרפור" לא שמעתי על זה בכלל
--- סוף ציטוט ---
יש כבר תקופה ארוכה איזה מלחמה בסודן עכשיו זה עניין של איזה מליציה מסויימת שהיא תוקפת שבטים שחיים בסודן
ומתבצע שמה טבח יומיומי ואונס כמה מאות אלפי אנשים נרצחו וכפרים נשרפו.
והרבה ברחו לכיוון של ארץ ישראל לאזור הנגב הם חדרו לתוך שטחי הארץ ונתפסו ועכשיו הם מוחזקים באיזה מקום
והייתה תוכנית בטלויזה שהראו שמעבידים אותם ומנצלים אותם
עכשיו שמע הם ערבים אבל הם נחשבים כמיעוט או כקבוצה נחותה בעם שלהם ואין להם לאן לברוח
אם מגרשים אותם מפה רוב הסיכויים שהם ימותו.
עכשיו נשאלת השאלה מה לעשות איתם האם לעזור להם או לא לעזור להם אני אישית לא יודע כי מצד אחד אני שונא ערבים
שאין לך מושג כמה ומצד שני זה עניין רגשי שזה מזכיר תשואה שאותו דבר היה גם לעם שלנו.
האלקשי:
אגב, המוסלמים השחורים שהסתננו לארץ רובם אינם באמת מדרפור אלא מאיזורים אחרים באפריקה,
ואלה מביניהם שהם באמת פליטים כבר גרו במצרים במשך חודשים ארוכים. ההסתננות לישראל נועדה לשפר את תנאי המחיה שלהם ותו לא.
אבל סליחה שבלבלתי אתכם עם עובדות. אפשר להמשיך לבכות על מר גורלם ולפתוח את הדלת לעוד מליוני כושים פראיים מאפריקה.
יחיאל:
--- ציטוט של: האלקשי על מרץ 27, 2008, 18:38:58 ---לצערי אתה אפילו לא מבין עד כמה שטפו לך את המוח. מצער. :'(
--- סוף ציטוט ---
תודה שאתה משתתף בצערי !!! זה באמת עצוב המצב שלי
חח ואתה מדבר על מה שרשמתי שאולי הם יהיו מגוייסים לצהל וכל זה
לך תדע אתה מסתכל על הצד הגרוע שהם יהיו כמו הערבים בעזה ימח שמם אבל יש
את הצד השני שהם יהיו כמו הדרוזים והבדואים שנכון להיום הם משרתים ביחידות קרביות
אחוז גבוה יחסית אצלם משרת בצהל...אני לא מדבר על הדרוזים המסריחים שיושבים לך בגולן
וצועקים לנשיא סוריה שיכבוש את הגולן אני מדבר עם הדרוזים שכן תורמים למדינה...בסך הכל נתתי נקודה למחשבה!
ואתה לא חייב להגיב בנושא הדיון שפתחתי אם אתה לא רוצה..ומביוחד לא להשמיץ סתם חילוניים כי יש פה בפורום חילוניים
ובמיוחד שאני לא מגדיר את עצמי חילוני בכלל...אני שומר מסורת כשרות מניח תפילין והולך לבית כנסת אם זה מעניין אותך...
פּז:
--- ציטוט של: האלקשי על מרץ 27, 2008, 18:42:27 ---ההסתננות לישראל נועדה לשפר את תנאי המחיה שלהם ותו לא.
--- סוף ציטוט ---
אם כך אז אין צורך להדיין יותר בסוגיית הפליטים מדרפור. אלה חיים במצרים, ואנחנו חיים כאן בשקט ושלווה. אלא ש"תנאי המחייה" שלהם במצרים גרועים והרבה מהם נרצחים שם או נשלחים בחזרה לסודן ושם נרצחים.
האלקשי:
--- ציטוט של: פּז על מרץ 27, 2008, 19:04:57 ---אם כך אז אין צורך להדיין יותר בסוגיית הפליטים מדרפור. אלה חיים במצרים, ואנחנו חיים כאן בשקט ושלווה. אלא ש"תנאי המחייה" שלהם במצרים גרועים והרבה מהם נרצחים שם או נשלחים בחזרה לסודן ושם נרצחים.
--- סוף ציטוט ---
יש בעולם בערך חמישה מיליארד אנשים שתנאי חייהם קשים יותר מתנאי החיים שלך. חלקם נמצאים בסכנת חיים, מליונים מהם נרצחים ומתים מרעב.
ככה זה בעולם האמיתי, תתמודד עם עובדה זו.
ובינתיים דאג לקמחא דפסחא לאחיך היהודים בסביבתך.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה