יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלות בהלכה
אבי 1:
אבקש תשובות פשוטות ואינני צריך ציטוטים מהמקורות ועמודי הסבר שלמים.
1.האם ההלכה מתירה לימודי פילוסופיה שכוללים פילוסופים נוצרים או מוסלמים או אתאיסטים?
2.האם מותר לי כיהודי ללמוד את הקוראן או הברית החדשה,לימודי דת השוואתית אפילו כמטרה של דע את האויב?
3.האם מותר ליהודי לבקר במסגד?נניח אפילו שיהודי נכנס למסגד לטבוח בערבים,בכוונה הבאתי דוגמא אבסורדית!ליהודי אסור לבקר בכנסייה.
4.האם מותר ליהודי לקלל יהודי אחר,לאחל לו מחלה קשה או מיתה?נניח שמדובר ביהודי שבגד.
5.האם יהודי שהתאסלם נחשב יהודי?אני יודע שיהודי שהתנצר נחשב יהודי.
ושוב אבקש תשובות קצרות וברורות,אין צורך בהוכחת הטיעון באופן נרחב כי אם ממצה.
למדיהו:
בקשר לאחד, שמעתי שרבי עקיבא אמר שמותר לעיין בספרים של פילוסופים לא יהודיים ודתות שונות למען הנאה או החכמה. תקנו אותי אם אני טועה.
בקשר לחמש, שוב עד כמה שאני יודע, גם יהודי שממיר דתו עדיין נחשב ליהודי.
eran:
--- ציטוט של: האנטר על מרץ 11, 2008, 12:06:44 ---אבקש תשובות פשוטות ואינני צריך ציטוטים מהמקורות ועמודי הסבר שלמים.
1.האם ההלכה מתירה לימודי פילוסופיה שכוללים פילוסופים נוצרים או מוסלמים או אתאיסטים?
2.האם מותר לי כיהודי ללמוד את הקוראן או הברית החדשה,לימודי דת השוואתית אפילו כמטרה של דע את האויב?
3.האם מותר ליהודי לבקר במסגד?נניח אפילו שיהודי נכנס למסגד לטבוח בערבים,בכוונה הבאתי דוגמא אבסורדית!ליהודי אסור לבקר בכנסייה.
4.האם מותר ליהודי לקלל יהודי אחר,לאחל לו מחלה קשה או מיתה?נניח שמדובר ביהודי שבגד.
5.האם יהודי שהתאסלם נחשב יהודי?אני יודע שיהודי שהתנצר נחשב יהודי.
ושוב אבקש תשובות קצרות וברורות,אין צורך בהוכחת הטיעון באופן נרחב כי אם ממצה.
--- סוף ציטוט ---
1,2. המשנה במסכת סנהדרין אומרת:"ואלו שאין להם חלק לעולם הבא... אמר רבי עקיבא אף הקורא בספרים חיצונים". ע"כ. ורבנו עובדיה מברטנורא מפרש שספרים חיצונים הם ספרי הפילוסופיה ואריסטו...
רש"י בגמרא במסכת שבת (קטז,ב) מפרש שפילוסוף זה "מין", מלשון מינים וכופרים...
אז בוודאי שלימודי הפילוסופיה אסורים, אבל חכמי ישראל שכבר כל התורה מונחת בחיקם, וצריכים לתת מענה ותשובה לכופרים אזי מותר להם ללמוד...
3. ליהודי מותר להכנס למסגד ואפילו להתפלל שם (מנחה, ערבית, שחרית) מכיוון שאין זה בית ע"ז, הערבים לא עובדים ע"ז...
אבל אני לא הייתי מציע לך את זה...
4. לא מצאתי היתר לדבר לשון הרע, אלא אם כן זה לתועלת וע"פ כל התנאים שכתב "החפץ חיים" ספרו...
5. הוא נחשב יהודי מומר, אבל בהחלט יהודי...
ברכה והצלחה...
אבי 1:
תודה ערן,יתכן שלא אגיע לעולם הבא כי למדתי פילוסופיה וביקרתי במסגדים על הר הבית.
eran:
--- ציטוט של: האנטר על מרץ 20, 2008, 10:55:12 ---תודה ערן,יתכן שלא אגיע לעולם הבא כי למדתי פילוסופיה וביקרתי במסגדים על הר הבית.
--- סוף ציטוט ---
אם טעית ולמדת פילוסופיה תעשה תשובה שלמה, ואין דבר שעומד בפני התשובה...
לגבי הר הבית - זה כבר איסור כרת, תעשה תשובה תרבה בלימוד תורה, ואם תוכל לעשות "תיקון כרת" זה לבטח יועיל...
חג פורים שמח...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה