שונות > מה שבראש
מדוע הימין האמיתי שונא את הקראים
למדיהו:
אין שום סיבה לשנוא את הקראים, אני לא מבין למה יש לשנוא אותם. האם מחלוקות בין זרמים לא גרמו לשפיכות דמים מיותרת ? האם תלמידי בית שמאי לא הרגו בתלמידי בית הלל ?
שלמה:
--- ציטוט של: PhobetorXVII על מרץ 06, 2008, 17:54:51 ---מי אלה הקראים האלה מישהוא יכול להסביר לי?
--- סוף ציטוט ---
זרם ביהדות שאינו מכבל את התורה שבעל פה.
מדובר בזרם קטן מאוד שפעם היה גדול.
למרות שאני לא מסכים איתם אני מעדיף אותם בהרבה על פני הרפורמים למשל.
למדיהו:
--- ציטוט של: גור-אריה על מרץ 06, 2008, 17:15:41 ---אפיקורוס=שכופר בדברי חכמים.הרמב"ם כותב שמי שכופר אפילו בקל-וחומר אחד בתורה נקרא "מין".
התורה מצווה אותנו:"ועשית ככל אשר יורוך,לא תסור מהמצווה.....ימין ושמאל" רואים אנו שהתורה הקדושה מצווה אותנו לקיים את ציווי חכמים,
ולכן מי שטוען שהוא מאמין בתורה שבכתב(שמצווה לשמוע בקול חכמים) אך אינו מאמין בדברי חכמים סותר את עצמו!
ולכן אותם אנשים לא באמת מאמינים בדבריהם מכיוון שאותה תורה שהם אומרים שהם הולכים בדרכה סותרת את דרכם,רק מה? תשובה:
העצלים הללו מצאו שיטה מאדד נוחה להיפטר מכמה מצוות מבלי שמצפונם יעיק עליהם.
מי שרוצה לכפור בתורה שיהיה אטיאיסט,אבל שלא ידבר בשם התורה! דבר זה נכון לגבי הרפורמים שביטלו את כל מצוות התורה והם טוענים שמדובר
ב"יהדות מתקדמת",מי שלא מאמין שבורא העולם שברא את כל מעשה שמים וארץ,מסוגל לתת תורה נצחית שנכונה גם אחרי מיליון שנה הוא כופר!!
--- סוף ציטוט ---
התורה לא מצווה לציית לכוהנים ?
דוקא_כך:
הקראים הם כת של כופרים. ראוי לציין שהטקטיקה השכיחה ביותר של נוצרים להמיר יהודים על דתם היא ראשית כל לנסות לשכנעם שההלכה אינה ניתנה למשה בסיני במקביל לתורה, ושספרי ההלכה נכתבו ע"י קבוצה של רבנים רודפי שררה כביכול שזממו להחליף את התורה בהלכה כביכול וכך לסלף כביכול את דבר ה'. היו לי הרבה ויכוחים דתיים עם מינים כאן בגלות ארה"ב, ואני מכיר טוב מאוד את תחבולותיהם ודרך מחשבתם.
הצעד הראשון בהישמדות הוא כפירה בהלכה. אם אתם לא בטוחים בעצמכם, ואם אתם לא סגורים על עיקרי היהדות, הימנעו מלדבר עם הקראים. ראו הוזהרתם.
גור-אריה:
--- ציטוט של: בני1 על מרץ 06, 2008, 17:48:35 ---
ל "גור-אריה"
בודאי שימך הוא יהודה, ואתה כאריה לא כגור, בשבילי, אבל הגבורה בפי חכמינו היא כזאת "איזהו גיבור הכובש את יצרו" ולא הגיבור הוא השונא את אוהבי הקב"ה! וכדי להיות חכמים עלינו לראות את הנולד ולהבין זריעת שינאה.. מביאה לרוע, ורוע לא מביא שלום... וההפסד הינו לכולנו!
הבה נאחוז באהבה ונדבוק בה נהפוך את הקראים לאוהבנו ע"י דיבור איתם, ונביא את השלום ונחיה איתם בשלום ו"איש איש יבוא על מקומו בשלום" אז נתחיל מעכשיו לדבר ולכנותם בכינויים חיוביים ומי כמוך יודע ש"לשון רכה תשבר גרם" אבל זריעת שינאה רק תחזק אותם נגדנו.. בדיוק כמו שהערבים שונאים אותנו ואנחנו אותם וחיר לא יוצא מזה...
שוב, אתה נוקט ב"ועשית ככל אשר יורוך" אבל כיצד לך לדעת מי הם החכמים הקובעים, שלנו או שלהם? ועל פי מה נקבעים נכונות הדברים?
אמרת: "הטוען שהוא מאמין בתורה שבכתב (שהיא מצַווה לשמוע בקול חכמים) אך אינו מאמין בדברי חכמים סותר את עצמו!,
לדעתי בלבד, הקראים לומדים דבריהם כמונו מהיקשים וגזרות שוות וכל המידות שמהן נדרשת התורה.. (נשאל אותם) אז מדוע יש בינינו לבינם אי הזדהות? במה הם סותרים את התורה?
--- סוף ציטוט ---
קודם כל לגבי שמי אני נשאר באילום שם.....
לגבי טענתך:מי אמר אלו חכמים צודקים? והתשובה לכך שברגע ש"חכמים" כלשהםצודקים הפלת את היסודות מתחת כל טענות הקראים לפיהם לא ניתנה
תורה שבע"פ כלל ואין שום תוספת על מה שנכתב בתורה שבכתב.....
תבין זה לא אי קיום המצוות,יש פה בפורום הרבה חילוניים והם מהמכובדים פה בפורום! אבל מי שבא כביכול שמדובר בתורה פה זה סיפור אחר!
ולגבי "70 פנים לתורה" צריך להבין שמדובר ב70 פנים ספציפיים! וידוע שמי שמגלה פנים בתורה שלא כהלכה אין לו חלק לעולם הבא!
וידוע התייחסותם של חכמינו אל הצדוקים שכפרו בתורה שבע"פ ר"ל
במה הם סותרים את התורה? בעצם כך שהם מתירים לדוגמא:להדליק אש בשבת מחוץ לבית....הרי בתורה כתוב בכל מושבתיכם....האם מדובר בבדיחה?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה