שונות > מה שבראש
שאלה
למדיהו:
המערב כופה דמוקרטיה ? אם העם לא רוצה דמוקרטיה הוא יצביע למרזל/ש"ס/אגו"י מצד אחד או לחד"ש/בל"ד מצד אחר. אין שום סיבה שמשהו יעצור בעדו.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: למדיהו על פברואר 25, 2008, 21:01:22 ---המערב כופה דמוקרטיה ? אם העם לא רוצה דמוקרטיה הוא יצביע למרזל/ש"ס/אגו"י מצד אחד או לחד"ש/בל"ד מצד אחר. אין שום סיבה שמשהו יעצור בעדו.
--- סוף ציטוט ---
אוהד אני לא דיברתי על ישראל אלא על מדינות אחרות.
אם בארץ רוצים דמוקרטיה אז יש לקבל את זה.
אבל ברגע שהרוב ייתמוך במדינה יהודית ובעל חוקה יהודית בבחירות שבהם הרוב קובע,האם יהיה אפשר לבטל את הדמוקרטיה?
למדיהו:
בכל העולם יש תנועות/מפלגות המציעות אלטרנטיבה לדמוקרטיה. אבל אני מניח שאתה מדבר על עיראק ודומיה. בכל מקרה, ארה"ב משליטה "דמוקרטיה" איפה שהיא צריכה כדי שהיא תוכל להקים ממשלת בובות או לפחות ממשלה שתהיה מושפעת מאוד ע"י האמריקנים. זה דומה למה שעשו הצרפתים בלבנון.
--- ציטוט ---אבל ברגע שהרוב ייתמוך במדינה יהודית ובעל חוקה יהודית בבחירות שבהם הרוב קובע,האם יהיה אפשר לבטל את הדמוקרטיה?
--- סוף ציטוט ---
צריך שיהיה רוב מאוד מוחץ כך שיהיה לרעיון ביטול הדמוקרטיה רוב של 80 ח"כים.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: למדיהו על פברואר 25, 2008, 21:10:16 ---בכל העולם יש תנועות/מפלגות המציעות אלטרנטיבה לדמוקרטיה. אבל אני מניח שאתה מדבר על עיראק ודומיה. בכל מקרה, ארה"ב משליטה "דמוקרטיה" איפה שהיא צריכה כדי שהיא תוכל להקים ממשלת בובות או לפחות ממשלה שתהיה מושפעת מאוד ע"י האמריקנים. זה דומה למה שעשו הצרפתים בלבנון.
צריך שיהיה רוב מאוד מוחץ כך שיהיה לרעיון ביטול הדמוקרטיה רוב של 80 ח"כים.
--- סוף ציטוט ---
וברגע שארה"ב כפתה את הדמוקרטיה בעיראק נהיה עוד יותר כאוס.
אוהד שאלתי שאלה פשוטה אם רוב העם ייבחר שתהיה פה מדינה יהודית האם אפשר לבטל את הדמוקרטיה?
היהדות מנוגדת לדמוקרטיה.
למדיהו:
--- ציטוט של: אֵיתָן על פברואר 25, 2008, 21:16:19 ---וברגע שארה"ב כפתה את הדמוקרטיה בעיראק נהיה עוד יותר כאוס.
אוהד שאלתי שאלה פשוטה אם רוב העם ייבחר שתהיה פה מדינה יהודית האם אפשר לבטל את הדמוקרטיה?
היהדות מנוגדת לדמוקרטיה.
--- סוף ציטוט ---
כאוס שהיה נגרם כך או כך בעתיד אם עיראק הייתה נשארת תחת סדאם. הוא ניסה לשים סונים, שיעים ונוצרים, ערבים, כורדים ואשורים תחת כפיפה אחת בשם הלאומנות הערבית וניסה לפתח אתוס משותף, אבל זה דבר שפשוט נועד שלא להצליח. בצורה כזו או אחרת, לאזרחי עיראק יש חיים הרבה יותר טובים בימינו מאשר בימים תחת סדאם.
בקשר לדמוקרטיה, עניתי לך מה דרוש לכך. ביטול הדמוקרטיה דורש ביטול חוקי יסוד, ולשם כך דרושה תמיכתם של 80 חברי כנסת.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה