חדשות ודיונים > דיון כללי
סרט כנס רבנים לזכרו של הרב כהנא
דוקא_כך:
איפה הם היו כשהוא היה צריך את תמיכתם במאבקו נגד פסילת תנועתו? :'(
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 21, 2007, 17:42:18 ---
--- ציטוט של: eran על ינואר 21, 2007, 17:10:46 ---זה בדיוק העניין עז77 אני לא חולק עליכם בדעות פוליטיות אני כהניסט מובהק, יש ב"ה את כל הספרים של הרב כהנא הי"ד (שיצאו בעיברית) ועד עכשיו הסכמתי עם כל מילה שהוא אמר. אני פשוט מתנגד בצורה נחרצת לכל נידנוד של ביזוי ת"ח.
--- סוף ציטוט ---
דרך אגב אני לא יודע אם אתה יודע אבל אני בדיוק באותה דעה שלך.
--- סוף ציטוט ---
גם אני בדעתו של ערן. בכל מה שהוא אומר ואמר.
כמי שעוקב בִּדריכוּת אחר כל השרשורים כאן שעסקו בַּנושא המדובר (אעפ"י שנבצר ממני להשתתף עד כה בדיונים עצמם מִטעמים של חוסר-זמן), אני מוכרח לומר שדעתי בעניין זהה לדעתו.
אני בחור חילוני בן 28, מעט מתחזק ביהדות כבר מזה כמה שנים. אבל איני דתי. אני דוגל בכבוד הדדי לכל יהודי באשר הוא יהודי קודם-כל. ואם הוא תלמיד חכם- אדרבה ואדרבה.
לבקר מותר, אבל ללגלג/ללעוג/לזלזל/לגדף/לבזות אדם כזה, בשבילי זה חילול ה' לשמו, רחמנא ליצלן. ואני לא דתי כאמור, אבל אני מסוגל להבין את זה.
יש הבדל בין ביקורת לגיטימית על תלמיד חכם והִתדיינות אמיתית על פסיקותיו והִלכותיו, לבין ביזוּיוֹ בפומבי. ואת הגבול הזה חצוּ כאן כמה יהודים בלי שום "סוף-מעשׂה בּמחשבה תחילה". ואני לא צריך להיות חסיד של מרן עובדיה יוסף שליט"א או של כל רב אחר בשביל להרגיש נבוך מהפסים הקולקטיביים הנמוכים שאליהם ירד הפורום הזה באותם מקומות. לחילוני כמוני, הריבים הפנימיים המטופשים האלה לא רק מרתיעים וּמביכים, אלא גם מבלבלים. היגררוּת לרמה כזאת תגרום לפורום הזה לאבד הרבה מהכוחות הטובים שלה בפוטנציה, וגם בפועל. וחבל.
מעבר לזה, ישנו נושא הרגישות:
אם יש חבר מסויים בקהילתנו שאומר שמשהו מפריע לו- אנא, כבדו אֵפוֹא את רגישויותיו (ואם אתם לא יכולים- לפחוֹת הראוּ סימנים שאתם מנסים, למען ה'! :'(). אל תהיוּ פזיזים ויהירים עם האצבע על המקלדת. אם אתם יודעים שדבר מסויים פוגע במישהוּ- גלו התחשבות בו וּפעלוּ "בִּדחילוּ וּרחימוּ", בִּרגישוּת-יתר וּבשיקוּל-דעת טרם מעשׂה, כשם שהייתם מבקשים שכך יתייחסו לרגישויות שלכם בסיטואציות אחרות. קיוּמן של אחריות אישית ושל מחוייבות כללית אחד כלפי רגישויותיו של השני הינו תנאי הכרחי וחיוּני לקיומהּ של קהילה, תחת הנחת-היסוד שלא כולם חושבים תמיד אותו דבר על כל דבר.
אם ניתֵן את ידינו לומר דברים ביודעין הפוגעים במי מחברינו לקהילה, נצא בסוף פוגעים בעצמנו- במִפעלנו, בכוחנו, ובסיכוּיי הגשמת מטרתנו.
מִנגד,- אם נשׂכּיל לומר דברים מחזקים, נקפיד קלה כבחמורה, על ניסוחים מדוייקים- כדי שלא ייפגע במִקרה חלילה אף חבר מיקירינו, אם נִנקוֹט יחס של כבוד הדדי שמקורו באהבת-אמת שכולנו מצוּוים בה ב-"ואהבת לרעך כמוךָ"; אם נחפשׂ תמיד את המשותף, את המקרב, את המחזק, נעמוד איש לצד רעהו ונתווכח!- אבל בכבוד, באהבה, ביראה, בהקרבה.. לטובת הרעיון, לטובת המטרה, לטובת הבית שהצלחתו = הצלחתנו; אם נגלה אחריות אישית כל אחד כלפי אחיו ואהבת-ישראל אמיתית בינינו, כּאן "מִבַּיִת" - אזי גם נוּכל בבוא-העת לעמוד איתנים וּנכונים מוּל כל האתגרים, הסכּנוֹת והאיוּמים שבּאמת ניצבים לפִתחנו.
כי הבית- הבית זהוּ המִבחן האמיתי של כולנו.
אנא מִכֶּם. שִׁמרוּ עליו.
שִׁמרוּ עליו בכל מאודכם.
ושוּב, מותר להתווכח, מותר לבקר. ואף רצוי וחשוב שתהא ביקורת- תמיד. אבל ביזוי- ביזוי לשמו- במיוחד (במיוחד!) לאור העובדה שאנחנו יודעים מפורשות שנִמצא כאן מישהו שזה מפריע לו- זהו בבחינת העלבה אישית נגדו, ואל נצפה שהוא לא ירגיש בכך ויגיב בהתאם- ובצדק! (אפרופו מה שחיים בן-פסח יצא למחות כנגדו.)
לסיכום, כדאי שנהייה כולנו יותר זהירים לגבי נושאים רגישים ש"הגדרתם אינה ברורה וחד-משמעית באידיאולוגיה של התנועה שלנו"- כפי שביטא זאת ערן בפתיחת השרשור ההוא. יותר חשוב להגן על מה ש*כּן* ברור וּמוגדר באידיאולוגיה שלנו, וּלשם כך אנחנו צריכים קודם-כל לשמור על שׁלוֹם-בּית, התלוּי באופן ישיר במידת יכולתנוּ להיות עירניים וּלהיענוֹת לרגישויותיהם של חברינו.
אנא, השתדלו יותר כי בנפשנו היא! כי כוחנוּ מותנה באחדותנוּ.
שלכם,
גם בשן וגם גִלעד. :)
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה