סקר

סקר: הסכמי אוסלו עם ערפאת ואש''פ/פת''ח היו:

צעד נחוץ לשלום.
0 (0%)
טעות מצערת שנעשתה עם כוונות טובות.
4 (17.4%)
לא טעות אלא פשע זדוני בוגדני שגרם לרציחת 1800 יהודים הי''ד.
19 (82.6%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: הסכמי אוסלו עם ערפאת ואש''פ/פת''ח היו:  (נקרא 14080 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #25 ב- : פברואר 25, 2008, 20:29:57 »
אני שמח גם לנטורי קרתא יש כיפה.
היטלר אהב לאכול בשר אז אסור לאכול בשר.
מי שהוא אנטי-ציוני לא חייב להיות כמו נטורי קרתא,יש  מספיק יהודים אנטי-ציוניים שהם בעד א"י.
מי שהוא נגד ערבים לא בהכרח אוהב יהודים.

אם אתה אנטי-ציוני אז אתה לא בעד מדינה יהודית, אם אתה אנטי-ציוני אתה לא יכול להיות פרו-ציוני, או זה או זה.

ציטוט
אני אשתמש בהגדרה הנפוצה אדם ציוני הוא אדם התומך במדינה יהודית ודמוקרטית.
מדינה יהודית, לא בהכרח דמוקרטית.
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #26 ב- : פברואר 25, 2008, 20:33:38 »
מדינה יהודית, לא בהכרח דמוקרטית.

אבל ציונות היא תמיכה במדינה יהודית ודמוקרטית זו המשמעות של התנועה הציונית מדינה הלכה שאינה דמוקרטית אינה מוקרת כחלק מהחזון הציוני.
והתמכים במדינת התורה אינם מגדירים את עצמם כציונים.
וכמובן שמדינה יהודית לא בהכרך דמוקרטית בדיוק כמו שמדינה דמוקרטית לא בהכרך יהודית.
לצערי אין לנו לא יהדות ולא דמוקרטיה של ממש.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #27 ב- : פברואר 25, 2008, 20:35:03 »
אבל ציונות היא תמיכה במדינה יהודית ודמוקרטית זו המשמעות של התנועה הציונית מדינה הלכה שאינה דמוקרטית אינה מוקרת כחלק מהחזון הציוני.
והתמכים במדינת התורה אינם מגדירים את עצמם כציונים.
וכמובן שמדינה יהודית לא בהכרך דמוקרטית בדיוק כמו שמדינה דמוקרטית לא בהכרך יהודית.
לצערי אין לנו לא יהדות ולא דמוקרטיה של ממש.

אתה טועה, הציונות בהגדרתה היא הקמת מדינה יהודית לעם היהודי. אופי המדינה הוא דבר הנתון לפרשנות, זה כמו שתגיד שע"פ הציונות המדינה היהודית צריכה להיות סוציאליסטית בגלל שככה ראשוני הציונים חשבו. אותו הדבר עם עניין הדמוקרטיה.
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #28 ב- : פברואר 25, 2008, 20:39:50 »
אתה טועה, הציונות בהגדרתה היא הקמת מדינה יהודית לעם היהודי. אופי המדינה הוא דבר הנתון לפרשנות, זה כמו שתגיד שע"פ הציונות המדינה היהודית צריכה להיות סוציאליסטית בגלל שככה ראשוני הציונים חשבו. אותו הדבר עם עניין הדמוקרטיה.

לא ולא.
חברי התנועה הציונית בכול תכומיה (ציונים לא אנשים שתומכים במדינה יהודית אלה רק ציונים) תמכו במדינה יהודית ודמוקרטית אף כי בחלק הרעיון ישנו מלך רוב הכח מרוכז בידי הפרלמנט.
כול הגישות תמכו במדינה יהודית ודמוקרטית היתר לא היוא ציונים אלה זרמים אחרים אשר תמכו במדינה רק יהודית או רק דמוקרטית.
הרעיון של הציונות (על כול זרמיה) אינה בית יהודי בארץ ישראל אלה יותר מפורט מדינה יהודית ודמוקרטית.
אלה שלא תמכו בכך התפלגו מהר מאוד מכול הזרמים.
הגבולות של הציונות הם ממדינת היהודים-שבא היהודים רוב ולכול יהודי יש זכות עליה אך לא מעבר לכך.
ועד למדינה דתית לאומית- שם יש חשיבות גדולה מאוד לתורה ולמסורת יתכן ויש גופיים נוסיפם חוץ מהפלמנט וספק אם יהיוא שם ערבים.
כול גישות שמעבר לגבולות האלה אינם ציוניות.
כמובן שהם יכולים לתמוך בישוב הארץ במדינה יהודית וכו וכו אבל הם לא ציונים והםם לעולם לא יגדירו את עצמם כציונים.
ויהיה נחמד אם תדחבר מידי פעם ל-ICQ :   D

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #29 ב- : פברואר 25, 2008, 20:46:50 »
לא ולא.
חברי התנועה הציונית בכול תכומיה (ציונים לא אנשים שתומכים במדינה יהודית אלה רק ציונים) תמכו במדינה יהודית ודמוקרטית אף כי בחלק הרעיון ישנו מלך רוב הכח מרוכז בידי הפרלמנט.
כול הגישות תמכו במדינה יהודית ודמוקרטית היתר לא היוא ציונים אלה זרמים אחרים אשר תמכו במדינה רק יהודית או רק דמוקרטית.
הרעיון של הציונות (על כול זרמיה) אינה בית יהודי בארץ ישראל אלה יותר מפורט מדינה יהודית ודמוקרטית.
אלה שלא תמכו בכך התפלגו מהר מאוד מכול הזרמים.
הגבולות של הציונות הם ממדינת היהודים-שבא היהודים רוב ולכול יהודי יש זכות עליה אך לא מעבר לכך.
ועד למדינה דתית לאומית- שם יש חשיבות גדולה מאוד לתורה ולמסורת יתכן ויש גופיים נוסיפם חוץ מהפלמנט וספק אם יהיוא שם ערבים.
כול גישות שמעבר לגבולות האלה אינם ציוניות.
כמובן שהם יכולים לתמוך בישוב הארץ במדינה יהודית וכו וכו אבל הם לא ציונים והםם לעולם לא יגדירו את עצמם כציונים.
ויהיה נחמד אם תדחבר מידי פעם ל-ICQ :   D
הציונות הדתית קדמה לציונות החילונית, העליה הראשונה קדמה להרצל. אם אתה ציוני, אתה תומך במדינה יהודית, זה הבסיס. מכאן והלאה, הבמה כולה שלך. אתה יכול לרצות מדינה יהודית-סוציאל-דמוקרטית, מדינה יהודית-ליברלית-דמוקרטית, מדינה יהודית-דתית ועוד. התשתית היא "מדינה יהודית", זוהי תמצית הנוסחא הציונית ותו-לא. כל אחד שתומך בקיומה של מדינה יהודית לעם היהודי הוא ציוני בהגדרה, ואני לא מבין את הפסטיבל הזה של הנטוריזם-קרתאיזם שמתרחש לאחרונה אצל כמה מאנשי הציונות-הדתית.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #30 ב- : פברואר 25, 2008, 20:48:43 »
אתה מצחיק שאתה אומר הדבר נתון לפרשנות אז זה למה אני אומר שכל אחד מגדיר לעצמו ציונות כפי שהוא רוצה ועל פי איזה מונחים שבא לו ולא ע"י הציונות של הרצל.
מדינת יהודית היא מדינה יהודית ויש הבדל בין מדינה יהודית לבין מדינת היהודים.
אוהד וכבר היה לנו וויכוח בעבר על זה,אין טעם לחזור על זה.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #31 ב- : פברואר 25, 2008, 20:51:14 »
הציונות הדתית קדמה לציונות החילונית, העליה הראשונה קדמה להרצל. אם אתה ציוני, אתה תומך במדינה יהודית, זה הבסיס. מכאן והלאה, הבמה כולה שלך. אתה יכול לרצות מדינה יהודית-סוציאל-דמוקרטית, מדינה יהודית-ליברלית-דמוקרטית, מדינה יהודית-דתית ועוד. התשתית היא "מדינה יהודית", זוהי תמצית הנוסחא הציונית ותו-לא. כל אחד שתומך בקיומה של מדינה יהודית לעם היהודי הוא ציוני בהגדרה, ואני לא מבין את הפסטיבל הזה של הנטוריזם-קרתאיזם שמתרחש לאחרונה אצל כמה מאנשי הציונות-הדתית.

ציונות הוא מונך ולא רעיון.
הרעיון להקים מדינה בארץ ישראל.
ציונות היא מסגרת מדינה שהיא גם יהודית וגם דמוקרטית.
העליה הראשונה קדמה להרצל אבל אני לא טוען שהרצל הוא הציוני ראשון.
פשוט בימיו נקבע קצת סדר וארגון.
גם אני לא מחבב את ההתנגדול לציונות כי אני רואה בציונת את המזגרת האופטימלית.
מדינה יהודית ודמוקרטית אם כי אני תומך במדינה יותר דמוקרטית והרבה יותר יהודית מאשר היוא עכשיו וכמובן בלי הערבים.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #32 ב- : פברואר 25, 2008, 20:53:59 »
אתה מצחיק שאתה אומר הדבר נתון לפרשנות אז זה למה אני אומר שכל אחד מגדיר לעצמו ציונות כפי שהוא רוצה ועל פי איזה מונחים שבא לו ולא ע"י הציונות של הרצל.
מדינת יהודית היא מדינה יהודית ויש הבדל בין מדינה יהודית לבין מדינת היהודים.
אוהד וכבר היה לנו וויכוח בעבר על זה,אין טעם לחזור על זה.
אז אתה ציוני או לא ? תחליט. ועד עכשיו לא קיבלתי ציטוט כלשהו המראה מהי הציונות של הרצל. הרצל רצה להקים מדינה באוגנדה כ"תחנת מעבר" עד לציון, ונדחה ע"י רוב התנועה הציונית.

מדינה יהודית היא מדינה יהודית מבחינת הלאום, צרפת היא מדינה צרפתית ולא מדינת הצרפתים, גרמניה היא מדינה גרמנית ולא מדינת הגרמנים.

ציטוט
מדינה יהודית ודמוקרטית אם כי אני תומך במדינה יותר דמוקרטית והרבה יותר יהודית מאשר היוא עכשיו וכמובן בלי הערבים.
יש לך הוכחה שהציונות, שהיא "קצת" יותר עתיקה מהרצל, חשבה על הרעיון "דמוקרטיה", או בכלל ידעה מהו ?

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #33 ב- : פברואר 25, 2008, 21:00:36 »

לגבי הציונות אין טעם שנתווכח כי כבר דיברנו על זה בעבר.
אני רואה את הציונות על פי הרצל,אתה מפרש אותה על פי הדעה שלך זה הכל
אפשר להסביר לי את הרעיון שעומד מאוחרי המושג יהודית דמוקרטית?

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #34 ב- : פברואר 25, 2008, 21:03:03 »
מה זה הציונות לפי הרצל ? הרצל הוא לא המנהיג של הציונות, של הרעיון הציוני. הוא לא המציא את הרצון להקים פה מדינה יהודית, ובטח שלא ייסד את הציונות.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #35 ב- : פברואר 25, 2008, 21:04:25 »
ציטוט
אז אתה ציוני או לא ? תחליט. ועד עכשיו לא קיבלתי ציטוט כלשהו המראה מהי הציונות של הרצל. הרצל רצה להקים מדינה באוגנדה כ"תחנת מעבר" עד לציון, ונדחה ע"י רוב התנועה הציונית.
מדינה יהודית היא מדינה יהודית מבחינת הלאום, צרפת היא מדינה צרפתית ולא מדינת הצרפתים, גרמניה היא מדינה גרמנית ולא מדינת הגרמנים.
אני לא ציוני אני יהודי.
היהדות קדמה לציונות זה הכל.
מדינת יהודית היא מדינה בעל אופי יהודי ובעל חוקה יהודית ומדינת היהודים היא מדינה שפשוט יש בה יהודים.
אני סיימתי את הוויכוח על הציונות.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #36 ב- : פברואר 25, 2008, 21:07:44 »
שוב אתן לך את הדוגמה של נטורי קרתא וחסידות סאטמר, גם הם יהודים. אתה יהודי-דתי ציוני.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #37 ב- : פברואר 25, 2008, 21:08:49 »
שוב אתן לך את הדוגמה של נטורי קרתא וחסידות סאטמר, גם הם יהודים. אתה יהודי-דתי ציוני.
אוהד אני לא נתפס להגדרות,אם אני נתפס בעניך כיהודי-דתי ציוני אז קרא לי ציוני.
אני לא מחשיב את עצמי כציוני זה הכל,כל אחד מפרש את הציונות על פי איך שהוא רוצה שתהיה אז גם אני. :)
« עריכה אחרונה: פברואר 25, 2008, 21:09:30 על ידי אֵיתָן »

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #38 ב- : מרץ 03, 2008, 22:27:32 »
זה היה טימטום רציני ואני בתור יהודי ציוני מתבייש שבמנהיגים שלנו שעשו צחוק מעצמם מול החיוכים של ערפאת הנאצי יימח שמו וזכרו !!
ומה שגרם למותם של כל כך הרבה מחיילנו הגיבורים השם ייקום דמם!!!!!!!!!!!

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #39 ב- : מרץ 04, 2008, 19:56:29 »
כן אין ספק שהסכמי אוסלו היו אסון נורא למדינת ישראל או הסכמי אסלה כפי שנהוג פה לכנותם
אבל הימני הראשון לדעתי שסלל את הדרך להסכמים האלה היה מנחם בגין שכבר אז דובר  בהסכם השלום עם מצרים על אוטונומיה ביהודה ושומרון
[gif[/img]