עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית
איך תענו לטענה השמאלנית הבאה כנסו...
פּז:
--- ציטוט של: למדיהו על פברואר 27, 2008, 14:53:58 ---לא יודע, אך הולגו חאן הוא זה שצר על בגדאד במאה ה-13, הרג בערך 800 אלף איש ואז הרג הח'ליף מוסתעצם ע"י רמיסתו תחת רגלי סוסים.
--- סוף ציטוט ---
הערבים בוודאי שנאו את הולגו, אבל נראה לי ש"המקולל" היה דווקא ג'ינגס.
נחכה לנץ?
למדיהו:
כן. למרות שאני בספק שכן במותו של ג'ינגס ב1227 האימפריה המונגולית נגעה רק בקצה של צפון פרס.
פּז:
--- ציטוט של: למדיהו על פברואר 27, 2008, 15:26:07 ---כן. למרות שאני בספק שכן במותו של ג'ינגס ב1227 האימפריה המונגולית נגעה רק בקצה של צפון פרס.
--- סוף ציטוט ---
לצערי אני יודע מעט מאוד על ההיסטוריה של התקופה הנ"ל, אבל זכור לי שראיתי כתבה במקור ראשון על ג'ינגס חאן, ובה נכתב שהערבים כינו אותו "המקולל", וגם הודעתו של "נץ וגאה בזה" אומרת זאת נחרצות:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על פברואר 25, 2008, 14:14:03 ---צריך מישהו שהמוסלמים יכנו "אל מלעון" או המקולל, הכינוי הזה הודבק על ג'ינגס חאן, גדול השוחטים של המוסלמים בהסטוריה האנושית.
--- סוף ציטוט ---
שוב, אני לא יודע מספיק על הנושא, ולאור דבריך, יכול להיות שנץ פשוט התבלבל. נחכה ונראה.
נץ וגאה בזה:
לא התבלבלתי אכן הכינוי הודבק למייסד האמפריה ג'ינגס בעצמו שהפך את העיר המוסלמית המעטירה סמרקנד, לעיי חורבות ואת תושביו לאפר.
כל מוסלמי שהתגורר צפונה ומזרחה לאיראן המודרנית דאז, טעם את נחת זרועו, השבטים האפגניים, ההודיים, והטורקמנים שהתאסלמו עם התפשטות האיסלם מזרחה טעמו את נחת זרועו.
כל זה כמובן לא לוקח ולו כפורמיל את תורמתם הכבירה של נכדיו, הולגו וקובלאי, לדילול שורות האיסלם, והפיכת עריהם לאבק, הדוגמא הבוהקת ביותר היא בגדד 1258.
למדיהו:
תודה על המידע. פשוט הנחתי שזה הולגו שכן בגדאד הייתה בירת הח'ליפות העבאסית ובירת התרבות האסלאמית והערבית באותה העת.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה