חדשות ודיונים > דיון כללי
האם הסוציאליזם יכול להצליח כמו בשבדיה?
נץ וגאה בזה:
סוציאליזם מת, ועוד יותר מגוחך לנהל מדיניות כלכלית סוציאליסטית במדינה שצריכה להשקיעה עשרות מיליארדים על בטחונה.
לא בכדי ארה"ב הקפיטליסית ניצחה את המלחמה הקרה, אין לסוציאליזם מה להציע בתחרות הכלכלית, מדינה כזו רקב תתפגר, ואני לא מקנא בשבדיה שכן ידוע לכל שהם ידרסו בקרוב ע"י התפלצת האיסלמית ואז יקראו להם הח'ליפות הפאן איסלמית של אל סאווידון.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 20, 2007, 21:46:06 ---סוציאליזם מת, ועוד יותר מגוחך לנהל מדיניות כלכלית סוציאליסטית במדינה שצריכה להשקיעה עשרות מיליארדים על בטחונה.
לא בכדי ארה"ב הקפיטליסית ניצחה את המלחמה הקרה, אין לסוציאליזם מה להציע בתחרות הכלכלית, מדינה כזו רקב תתפגר, ואני לא מקנא בשבדיה שכן ידוע לכל שהם ידרסו בקרוב ע"י התפלצת האיסלמית ואז יקראו להם הח'ליפות הפאן איסלמית של אל סאווידון.
--- סוף ציטוט ---
;D
אבל ברצינות, לא הייתי מזלזל באירופאים יותר מדי. אחרי שראינו מה הם עשו ליהודים, אנחנו יודעים למה הם מסוגלים...
כך או כך:
דבר אחד אני יודע הסינים בשקט בשקט משתלטים .לארה"ב יש חוב כבד כבד אצל הסינים .
בוא נאמר שהחוב שיש לישראל לאמריקה הוא כלום אפסי לעומת החוב שיש לארה"ב אצל הסינים .
זה נותן לכם בודאי חומר למחשבה כמה חזקה סין .ארה"ב נילחמת בשיניים לא להעביר טכנולוגיה מתקדמת לסין
כולל הפעלת לחץ על ישראל (מי שזוכר עיסקת שידרוג המטוסים )שהסינים כעסו עלינו מאוד .זה הכל בגלל
שאמריקה התנגדה לזה.שוב הבולשביקים אוחזים בקרני המזבח .בטוח שיש פה היסטוריונים שבקיאים בפרטים
יותר ממני אשמח אם משהו ירחיב בנושא ארה"ב סין וכל עניין הכלכלה ביניהם נושא מאוד מאוד מרתק .
החישוב שלי שסין בסוף תנצח את כל המערב זה לא רחוק רבותיי.
דוקא_כך:
החוב של ארה"ב הוא לא כבד---הוא בלתי אפשרי. ההתמוטטות של ה"כלכלה" האמריקאית היא רק עניין של זמן, וכשזה יקרה, אני מקווה שאני כבר אהיה בא"י.
zelhar:
הסוציאליזם בשבדיה הצליח והוא התאים לשבדיה של פעם שהייתה חברה הומוגנית, אבל נוכך שיעורם הגובר של הטפילים המוסלמים ברור שהוא אינו בר קיימה. באירופה אנשים עובדים פחות שעות מבאמריקה ויש להם שירותי בריאות ממשלתיים ברמה טובה יותר וכו' כך שאיכות החיים שם יותר טובה מבאמריקה. בעשור האחרון אמריקה צמחה הרבה יותר מהר מאירופה כך שהתלג לנפש שלה משמעותית יותר גבוה אבל זה לא אומר שמדובר בחוק טבע.
לדעתי מדינה צריכה לספק שירותים כמו בריאות וחינוך בחינם לאזרחים, אבל לא לשלם קצבאות. אפשר לסייע לנזקקים על ידי תלושים לרכישת מצרכים הקלות מס ומעם וכו', אבל אם משלמים לאנשים קצבה הם עלולים להשתמש בה בשביל לרכוש טבק אלכוהול הימורים וכו'... אבל כמובן שמדינה יכולה לספק שירותים ברמה גבוהה רק אם האוכלוסייה שלה היא מנומסת והוגנת דייה.
ובעניין החוב האמריקאי- למרות שהוא ענק הוא באופן יחסי לגודל להשוואה הוא קטן יותר מהחוב של איטליה ויוון למשל. והגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב מול מדינות אופק ורוסיה הוא יותר מכפליים מאשר הגרעון עם סין (אני חושב שמדובר ב500 מליארד דולר ו200 מליארד בהתאמה).
בגלל גודלה סין תהפוך בתוך עשור ליצרנית התל"ג המובילה בעולם אבל יש להניח שארה"ב תשמור על המובילות הטכנולוגית והתרבותית שלה בעשורים הקרובים. וסין כבר זרעה את המשברים שעתידים להכות בכלכתה בעתיד: הזדקנות האוכלוסייה כתוצאה ממגבלת הילודה ונזקים סביבתיים חמורים.
והכלכלה הסינית וכל הכלכלה העולמית לא תחמוק ממשבר חמור בעצמה אם יכה משבר כלכלי באמריקה. מרבית כלכלות העולם הן מוטות ייצוא (כלומר העסקים שלהן מוכרים שיעור גדול מאוד מתוצרתם בשווקים זרים), ואילו אמריקה מוטת צריכה עצמית ובנוסף היא הייבואנית החשובה ביותר (היא מייבאת יותר מאירופה וסין בייחד).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה