שונות > מה שבראש

ה' הוא המלך!!!!!!

<< < (7/9) > >>

Roma:
אה אז הציונים הם עוד סוג של "שמאלנים נאצים אנטישמיים"
אוקיי

אֵיתָן:

--- ציטוט של: Roma על ינואר 27, 2008, 07:05:33 ---אה אז הציונים הם עוד סוג של "שמאלנים נאצים אנטישמיים"
אוקיי

--- סוף ציטוט ---
אם זה מה שהבנת מה אפשר עוד לומר?
אני אישית לא אמרתי שהציונים נאצים.
שבוע טוב.

פּז:
איתן, אין מה לומר, הציונות השתנתה והתפתחה.
כשאני מדבר על ציוניים היום, אני לא מדברים על אנשים כמו רבין, למרות שאולי פעם הוא נחשב לציוני.
אני מחשיב את עצמי ציוני, אך אני לא מעוניין במחיקה של הדת היהודית והעלמתה של הזהות היהודית הדתית.
אני יודע שאתה לא אוהב להיתפס למונחים, וגם אני לא, ולכן אני עוד איזשהו סוג של יהודי, אך במובן הפחות דתי של המילה, ויותר במובן של אהבת העם והארץ.

אוריין, ממשלת ישראל מאז הקמת מדינת ישראל היא ציונית.
אם את לא מעוניינת בציונות, קשה לי להבין מה את עושה כחלק ממדינת ישראל.
כפי שאני רואה את זה, לאנשים עם דעות כמו שלך יש שתי אפשרויות. הפיכה מדינית- עליה על הכנסת, או לחלופין מעבר למקום טוב יותר, עד לזמן שבו הציונים העיוורים יתפקחו ויתעשתו.
מאבק נגד ה"משטרע" בעמונה, במאחזים ובשאר המקומות זה אולי נחמד, אבל זה לא ניתוק מוחלט. זה מראה על מחאה, לצד תקווה לחיים משותפים טובים יותר.
האם זאת הדעה שלך?

אֵיתָן:

--- ציטוט ---איתן, אין מה לומר, הציונות השתנתה והתפתחה.
כשאני מדבר על ציוניים היום, אני לא מדברים על אנשים כמו רבין, למרות שאולי פעם הוא נחשב לציוני.
אני מחשיב את עצמי ציוני, אך אני לא מעוניין במחיקה של הדת היהודית והעלמתה של הזהות היהודית הדתית.
אני יודע שאתה לא אוהב להיתפס למונחים, וגם אני לא, ולכן אני עוד איזשהו סוג של יהודי, אך במובן הפחות דתי של המילה, ויותר במובן של אהבת העם והארץ.
--- סוף ציטוט ---
פז אני מגדיר את הציונות על פי הרצל כמה אפשר לחזור על זה,אתה יצרת ציונות משלך אין לי שום בעיה רק הציונות שלך שונה משל כל אותם מייסדי הציונות.
תחשיב את עצמך כציוני רק אל תשכח מה הבסיס לציונות ומה הייתה מטרתה זה הכל ואם זה לא מפריע לך אין לי מה להוסיף.
פז אם יש לך אהבת לעם ולארץ על איזה בסיס אתה אומר את זה אם לא על פי התורה.
אם יש לך אהבת ארץ ואתה לא מאמין אז אפשר לפרש את זה כבן אדם כובש,כי אין לך שום בסיס על האדמה הזאת.(אני לא רומז שאין ליהודים לא מאמינים מקום בארץ ישראל,פשוט זה לא מסתדר לי)
ואם הציונות השתנתה היא הפכה ליותר גרועה.הציונות הכניסה לפה את עגל הזהב המודרני.
רבין ציוני,בן-גוריון ציוני ומי שיושב היום בממשלה הם ציונים כי הדרך שלהם נבעה מהציונות אבל זה שהם כיביכול לא הולכים בדרכי הציונות זה לא בגלל שהם לא ציונים אלא בגלל שאלו ההשלכות של הציונות שהיא קורסת כי אין לה שום עמוד שידרה והיא מבוססת על בסיס שכולו רקוב,אז אתה מצפה מהם להיות ציוניים?
אותו הדבר זה לגבי תרבות המערב,לא מבינים למה היא קורסת,אותו הדבר לגבי הדמוקרטיה.
וזה גם נוגע לגבי החינוך,צבא וכלכלה.הישראלים לא מבינים למה לא הולך להם,כשמנסים לפתור את הבעיה על הבעיה עצמה אז למה אפשר לצפות.אני מנקה את הבית אבל הלכלוך מתחת לשטיח נשאר.
שכל אחד יגדיר את הציונות איך שבא לו אבל לנסות לסלף את ההיסטוריה לגבי המייסדים שלה זה נראה כמו התכחשות לאמת.
וכל אותם אנשים שמנסים להחיות את הציונות זה כמו לעשות איזה "reunion" של איזו להקת הארד-רוק משנות ה-70. :2funny:

נץ וגאה בזה:
אני לא מתכוון להכניס את ראשי בויכוח הזה, אבל אני אגיד דבר אחד נהיר,ברור, חד, חלק וחותך:
מדינת ישראל איננה דמוקרטיה, מעולם לא הייתה, לא הווה, וכל עוד תשאר במתכונת הנוכחית, היא לעולם לא תהיה.
החונטה השלטת במדינה קובעת מה ילד יום, מי יוצא ומי בא, ומי ישפל ומי ירום.
חונטה זו, לא עמדה, לא עומדת ולא תעמוד למבחן הבוחר.
חונטה זו מקדמת סדר יום, סדר יום זה נכתב מראש בחיבור הנודע "אלטנוילנד", זה בדיוק מה שהם מקדמים.
החזון הוא מעין איזה שילוב ביזארי בין שוויץ-טוסקנה-מונקו אתאיסטית שבו יש שוויון לכל, והערבים מסתובבים איתנו בהרמוניה מוחלטת ואומרים: "תודה שבאתם".
פז, ROMA, 10 וכל שאר חברי הפורום שטוענים שיש עוד משהו רלוונטי במילה "ציוני", אזי רק לידיעתכם, ישנה קורלציה מוחלטת בין חזון הציונות לבין אלטנוילנד, אם זה החזון שבאתם לקדם, לפחות תהיו מספיק ישרים להודות בכך, ואם התשובה היא לאו, אזי אתם אתם לא ציונים, ואין מה לפחד מהפנמת כל המשמעויות העולות ממסקנה זו.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה