יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
יש לי שאלה לכולם
oferst:
--- ציטוט של: נאור על ינואר 12, 2008, 20:56:32 ---אושרי, בדברים שאתה לא יודע אל תגיב. גם פעם היו מתלבשים ככה, בעצם תמיד. תמיד היהודים היו מתבדלים מהחברה, תמיד היו פיאות ותמיד ציציות.
--- סוף ציטוט ---
ברור שתמיד היו ציציות, ממתן תורה, וגם פיאות.
לפי מה שאני הבנתי, אושרי מתכוון לחלוק והכובע שטריימל, והאמת גם אני חושב שהם צריכים להיפטר מהלבוש הזה.
לפי דעתי עליהם לדבוק בכיפה השחורה.
אני גם מבין שהחלוק הוא כנראה לשם צניעות כי אני לא מוצא לזה שום הסבר אחר...
נאור:
--- ציטוט של: oferst על ינואר 12, 2008, 23:21:27 ---ברור שתמיד היו ציציות, ממתן תורה, וגם פיאות.
לפי מה שאני הבנתי, אושרי מתכוון לחלוק והכובע שטריימל, והאמת גם אני חושב שהם צריכים להיפטר מהלבוש הזה.
לפי דעתי עליהם לדבוק בכיפה השחורה.
אני גם מבין שהחלוק הוא כנראה לשם צניעות כי אני לא מוצא לזה שום הסבר אחר...
--- סוף ציטוט ---
לאו דווקא צניעות. בתור אחד שלובש שחור אני יכול להעיד שזה כ"כ עוזר לי לשמור על העניים שלי שאתה לא מתאר. אני רואה את הציצית ואת הלבוש ואני מטיס את העיניים למטה. תאמין לי שלכל דבר יש סיבה, ואם אתה רוצה להיפטר מהשטריימל והכובעים אז סליחה ומחילה על השאלה הבאה, אבל- מה אתה שונה מהמתיוונים?
אֵיתָן:
--- ציטוט של: נאור על ינואר 13, 2008, 18:18:47 ---לאו דווקא צניעות. בתור אחד שלובש שחור אני יכול להעיד שזה כ"כ עוזר לי לשמור על העניים שלי שאתה לא מתאר. אני רואה את הציצית ואת הלבוש ואני מטיס את העיניים למטה. תאמין לי שלכל דבר יש סיבה, ואם אתה רוצה להיפטר מהשטריימל והכובעים אז סליחה ומחילה על השאלה הבאה, אבל- מה אתה שונה מהמתיוונים?
--- סוף ציטוט ---
נאור לא רק "השחורים" שומרים על זה,אני גם עם ציצית,כיפה וזקן ומתלבש רגיל ברור שלא מופרז מדי(צניעות),אני בדיוק מחמיר כמו "השחורים".
סה"כ הלבוש הזה הוא מנהג אבות,אין לו שום קשר ליהדות ואני שונה מהמתיוונים בהרבה ועוד הרבה שלא לובשים "שחור" שונים מהם.
עדות המזרח לא נהגו ללכת עם החליפות השחורות,אז למה הם יירשו את הלבוש השחור הזה? אותי אישית זה לא כך מענין כל הענין של הלבוש,אם זה מה שגורם לך לשמור על העיניים,אשריך!
ואני נגד כל מה שאמרו על הדיון הזה על החרדים וערן הסביר זאת יפה.
רציתי להוסיף אבל עוד ציטוט של הרב כהנא הי"ד מספרו של נתנאל עוזרי הי"ד.
עמוד 239 מהשיעור של "אתחלתא דגאולה".
הוא אומר שהחוזרים בתשובה שהיה להם חוש של לאומיות וקשר לאומה ברוך ה' שומרים שבת ומקיימים מצוות אבל מאבדים את הלאומיות.(לא ציטטתי בדיוק כמו בספר)
oferst:
--- ציטוט של: נאור על ינואר 13, 2008, 18:18:47 ---לאו דווקא צניעות. בתור אחד שלובש שחור אני יכול להעיד שזה כ"כ עוזר לי לשמור על העניים שלי שאתה לא מתאר. אני רואה את הציצית ואת הלבוש ואני מטיס את העיניים למטה. תאמין לי שלכל דבר יש סיבה, ואם אתה רוצה להיפטר מהשטריימל והכובעים אז סליחה ומחילה על השאלה הבאה, אבל- מה אתה שונה מהמתיוונים?
--- סוף ציטוט ---
מצטער נאור, אבל חבישת שטריימל איננה מצווה, והיא לא מוזכרת באף אחד מכתבי חז"ל.
מה לעשות, זה הטעם שלי, שטריימל אינו מכובד בעיני.
IRON_MAN:
בס"ד
אני גם לא אוהב את הלבוש של החרדים.
אני לובש ג'ינסים וציצית מרשת וכיפה לבנה סרוגה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה