חדשות ודיונים > דיון כללי
אני עוזב
eran:
בנימה של הודעתו של חיים בן פסח שקרא למרן הגר"ע יוסף שליט"א עובדיה יוסף, דבר שאפילו הרב כהנא הי"ד בעצמו לא עשה, החלטתי לעזוב את הפורום, וכל תמיכה שלי בימין "האמיתי" נפסקת זה אתה. אני לימדתי זכות על חיים בן פסח, כיוון שלא שמעתי אותו מדבר נגד מרן, אבל הוא הצהיר זאת בפומבי, צדק אבטליון שאמר: "חכמים, היזהרו בדבריכם-שמא תחובו חובת גלות, ותגלו למקום המים הרעים, וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמיים מתחלל".
השר סויסה היה רק שליח, והקב"ה מגלגל זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב, אתה חבת חובת גלות, עיין בדבריו של אבטליון - אולי תלמד משהו.
אני לא ייתן ידי יותר "באירגון" שמנהיגו מבזה ת"ח בפומבי לא משנה מה הטענות, תמיד יש 150 טעמים לטהר את השרץ.
ועוד דבר - חיים בן פסח אני מוחה בך על ביזוי ת"ח, כי מי שלא מוחה - נתפס בעוון.
MiSs_DAnIeL:
ערן מכל מה שכתבת עדיין לא הבנתי למה אתה עוזב
כהנא צדק!:
אני מבין את דבריך, חבל באמת שאתה עוזב אתה נכס לאירגון הזה באמת שחבל בעזרת ה' שתהיה לך הצלחה בכל מה שתעשה אתה אדם גדול.
אבל בכל זאת הייתי מבקש ממך לחשוב שוב על זה,
כהנא צדק!
עז77:
ערן, אני לא חושב שחיים היה מגיב כפי שהגיב אם לא היית מטיח עלבונות ביהודים טובים,
יש לתנועה הכהניסטית חילוקי דעת קשים עם מעשיו של הרב עובדיה, ואתה לא יכול להתכחש להחלטותיו השגויות,
שבעיני רבים נבעו משיקולים לא טהורים שהמיטו אסון נוראי על עם ישראל, עובדיה יוסף אינו אל, ואינו מזבח,
הוא אדם שטעה, ואם אתה מעמיד אדם להיות לך לאל, אתה חוטא חטא גדול - אף בן אנוש לא מעל ביקורת.
אנו בני אדם, בני תמותה, שכפופים כולנו לתורה ולה' - וזה כולל את הרב עובדיה יוסף.
אני מבין שאתה נפגעת, אבל במקום לעזוב ולשבור את הכלים
יכלת לבחור להשאר ולנסות להוכיח אותנו אחרת, העובדה שאתה בוחר לברוח,
מעידה מעל לכל שאולי לא נותרו לך טיעונים נוספים - ושכמו תמיד הכהניסטים הוכיחו שהם צודקים כי האמת לצידם.
בכל מקרה ואופן ערן, עם כל המגרעות שיש לכל אדם גם לי וגם לחיים וגם לך,
אתה אחד הגולשים האיכותיים בפורום, תרומתיך מתנוססות בגאון מעל הפורום בכל פינה ושעל,
ואני באמת חושב שאולי במקום להודיע על עזיבה מוחלטת, תודיע על "פסק זמן" של שבוע או כמה ימים,
הרגע מעט וזכור שלא שופטים אדם בעידנא ד-ריתחא, אל תהיה פזיז לשרוף גשרים ליהודים אחרים בני עמך.
יש לנו אויבים הרבה יותר מסוכנים וגדולים, מאשר שנהיה אנו אויבים איש לרעהו.
שקול את צעדך שנית, ושא ברכה בכל אשר תחליט.
עז77.
בייקר:
חבל מאד ברצוני לציין שרב עובדיה ולש"ס תרומה חשובה מאד בקיום המצוות של אחינו בני עדות המזרח.רבים וטובים חזרו בתשובה,לומדים בישיבה.הרב עובדיה הציל נפשות בישראל והעבירן לדרך התורה.
ש"ס נרדפה בגלל שהיא תנועה מסורתית ומזרחית.אריה דרעי נרדף.
מצד שני הפורום הזה מתבסס על חילוקי דעות.
מבחינתי אם אני מצטט את הרב כהנא זצ"ל או את חיים בן פסח אני נתלה באילן גבוה ומביא דברים מפי הגבורה.
גם לי היו חילוקי דעות עם כותבים ועם חיים ונשארתי כאן.
בפורום הזה אפשר לקרב כותבים לדרך התורה.
כל עזיבה ונטישה של הפורום פוגעת במטרה שיהיו כאן הרבה כותבים.
אני מעדיף את חיים בן פסח כי הוא אדם ישר האומר דברים נכונים ולא לקקן ומתרפס כמו נתניהו שאומר לכל אחד מה שברצונו לשמוע.
חופש הביטוי בפורום עליו שומר מכל משמר עז 77 הוא נכס צאן ברזל.
ברור שלחיים בן פסח עצמו מגיע חופש ביטוי קודם כל וזכותו לדעתו הנסמכת על גדול הדור הרב כהנא זצ"ל.
אפשר לנסות ולשכנע את חיים בן פסח שהוא טועה:חיים איננו טוען לשלמות ויכול לטעות,הוא אנושי ובן אדם.
אבל דעותיו המוצקות של חיים בן פסח מתבססות על אלפי שנות תורה על היהדות וזהו כוחו.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה