יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

דבר תורה חשוב: בחירה חופשית מול השגחה עליונה

<< < (2/2)

דוקא_כך:

--- ציטוט של: נאור על ינואר 11, 2008, 00:17:58 ---זה לא בשבילי אחי, אני ישבתי וקראתי הכל ואם תקרא הודעות עבר שלי תראה שאני בן-אדם דתי חוזר בתשובה.
אני מדבר על אנשים שכרגע לא קרובים לדת [כמו שתיארת אותי], אז, לטובתם ולטובת התקרבותם הייתי מציע לך לצמצם את המאמרים המרתקים האלה. באמת שרק תועלת תצא מן הדבר.

--- סוף ציטוט ---
זה לא בשבילך (כרגע), אבל יש כאלו יהודים שזה כן בשבילם, כאלו שמעוניינים לקרוא דברי תורה בשלמותם.  אף אחד לא מכריח אותך לקרוא את הכל, תרגיש חופשי לדלג.

נאור:
איזה מציק אתה מותק. אני אדלג להבא, תודה על ההזמנה  >:(
באמת שכדאי שתתחיל הבין את מה שמדברים איתך, כי אם תפתח את האוזניים תבין שאנשים לא לרעתך ואפילו ההפך.

שבוע מצויין אדוני.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: נאור על ינואר 12, 2008, 18:50:52 ---איזה מציק אתה מותק. אני אדלג להבא, תודה על ההזמנה  >:(
באמת שכדאי שתתחיל הבין את מה שמדברים איתך, כי אם תפתח את האוזניים תבין שאנשים לא לרעתך ואפילו ההפך.

שבוע מצויין אדוני.

--- סוף ציטוט ---
הבנתי בדיוק מה כוונתך, ואני מודה לך, בכנות, על הצעתך.  העניין הוא שאם אני אקצר דברי תורה, אלו שמעוניינים לקרוא אותם בשלמותם ירגישו בחסרונם של החלקים שהושמטו.  לעומת זאת, אם אני אביא דברי תורה במלואם, אלו שלא מעוניינים לקרוא את הכל יוכלו לדלג.  אגב, ישנם "דברי תורה" שגם לי אין סבלנות לקרוא במלואם, כל מיני שטויות על "אהבת חינם" וסילופים ממלכתיים אחרים.  לפחות כשאנו נתקלים בדברי תורה עמוקים ומסובכים, אנו מבינים את משמעות המושג "עמל תורה".  :smil037:

שבוע טוב גם לך.  :)

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה