עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית
שאלה נפוצה.
Altalena:
כל הכבוד hebraic .אני אשמור לעצמי את זה
hebraic:
הבהרה קטנה
התכוונתי לספר "כתובות מספרות"
כמו כן , התכוונתי בקטע על המקדש הכנעני ,שהוא "הוחרב" (תיקון שגיאת כתיב לא בכוונה )
וגם בעניין צי האוניות, התכוונתי שרק מימי דוד ובעיקר שלמה עליהם השלום התחילו לבנות אוניות גדולות למסעות ארוכים בני שנים בים, ובעיקר מוזכרים שלמה ויהושפט עליהם השלום כמלכים שהתעניינו וניסו ליזום ציים ענקיים כאלה, ונתתי אפשרות גם של עוזיהו מלך יהודה עליו השלום שבנה את אילת והושיב בה יהודים, לכן ייתכן שניסה לבנות מחדש את נמל עציון גבר שהקים שלמה המלך עליו השלום ,בעיקר כדי לייבא זהב בכמויות מאיזורים מרוחקים כמו אופיר ,אפריקה ומסתבר שגם מהאמריקות
נקודה אחת שאני רוצה להוסיף
בעניין ימי דוד ושלמה עליהם השלום, יש הרבה טרוניה שאין הרבה מקורות כתובים שמדברים עליהם שחיצוניים למקרא , מתקופתם ,
לכן אם תתקלו במין טענה כזאת, ראוי להגיב כך (להזכיר את הדברים שרשמתי ועדיף אף לחקור עליהם לעומק )
בתקופת דוד המלך ושלמה עליהם השלום, העמים היחידים שבכלל היו מתעדים את עצמם, היו בעיקר אנחנו , והמצרים , בעוד שהמצרים בדרך כלל היו כותבים על עצמם (סופרים הזומנו לכתוב את סיפורי המלך בדרך כלל) ולא תיעוד היסטורי ממשי , אלא כל מלך דאג לתדמית שלו \
והאשורים, שמכתביהם לומדים הרבה בתקופות מאוחרות, התחילו להוציא אנילים (כתבים מלכותיים מסודרים) רק מתקופת אשור דן השני, שחי במאה התשיעית לפני ספירת הנוצרים , זאת אומרת , אחרי תקופת דוד ושלמה, סביר להניח שהוא היה בן דורם של המלכים ירבעם בן נבט-עמרי , מאשר בן דורו של שלמה המלך עליו השלום
כמו כן , אפילו שבכל זאת נמצאו הרבה ממצאים, צריך לזכור , שהארץ עברה כמה וכמה גלויות שבמהלכם הרבה אתרים הוחרבו ואין שום דרך לשחזר את השכבות האלה , לכן , למרות שיש המון ממצאים שכן נמצאו או שעתידים להמצא, זה באמת רק מעט ממה שבאמת היה פעם בארץ , ואם מישהו מתלונן על כך שלא מצאו המון ממצאים מרשימים כמו שמצאו במצרים או ערי המאיה בדרום אמריקה , צריך לזכור , שעל מצריים וכו' ואתרים תיירותיים אחרים לא עברו כל כך הרבה מלחמות באדמתם באופן שגרם לחורבן ערים שלמות , ובכל אופן , הדבר האחרון שאשור או בבל התעניינו לעשות זה לשבת להחריב פירמידות אבן על אבן
לעומת זאת , לא הייתה כמעט מעצמה עולמית אחת שלא ניסתה להלחם על ארץ ישראל , ולמען האמת , רובן הובסו טוטאלית , האשורים הצליחו לנצח את ממלכת שומרון (שרמסה את צבאות האשורים כמה דורות לפני) רק משום שחטאו , והכשדים הצליחו לנצח את ממלכת יהודה , אך ורק בגלל החטאים שהיו ביהודה שבגללם קיבלו את העונש
המלחמות בין היהודים והרומאים, היו המלחמות הכי גדולות בהיקפם בתקופה ההיא , התעלו אפילו על מלחמות קרתגו רומא בהיקף וגודל , והצבא הרומאי היה הרוס ושבור אחרי מרד בר כוכבא , למרות שכביכול "ניצח " למען האמת , זה הייתה התקופה היחידה כמעט שבה הגנרל הרומאי לא דיווח לסנאט שלצבא יש שלום, ולגיונות שלמים רומאים (שכל אחד מהם יכל לכבוש כל ארץ אחרת בדרך כלל) נמחקו מהעולם .
מליוני תומכי רומאים גוים נהרגו במלחמות האלה (כולל מרידת יהודי התפוצות) , ויהודי בבל בלמו את צבאות רומי מלהכנס לממלכת פרת , והשפילו את צבאם בצורה מוחצת
יהודי בלב ובנשמה:
--- ציטוט של: Altalena על ינואר 02, 2008, 20:27:38 ---כל הכבוד hebraic .אני אשמור לעצמי את זה
--- סוף ציטוט ---
גם אני שמרתי את הכל בקובץ טקסט.
נאור:
אשרייך Hebric, תגובה מדהימה. O0
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה