שונות > מה שבראש
להתעמת עם הקראים!
שלמה:
--- ציטוט של: alonnn על דצמבר 31, 2007, 21:23:57 ---עדיין לא שכנעתם אותי, מדוע צריכים להדליק נרות חנוכה.
הרי המצווה הזו בכלל לא מוזכרת בתורה!
ידידי! בעניין זה אני חולק עליכם.
לדעתי זה עון ונשיאת שם ה' לשווא לאמר את הברכה הזאת.
צריך כמובן להזכיר את הנס אבל מדוע לאמר שהקדוש ברוך הוא צוה אותנו להדליק
--- סוף ציטוט ---
כשאתה מדליק נרות חנוכה אתה משבח את שם ה.
אתה מודה לו אל הנס הגדול.
אתה מפאר אותו!
אתה מוכיח את כוחו ללא מאמינים ולעומות העולם.
לא מספיק?
דוקא_כך:
--- ציטוט של: alonnn על דצמבר 31, 2007, 21:23:57 ---עדיין לא שכנעתם אותי, מדוע צריכים להדליק נרות חנוכה.
הרי המצווה הזו בכלל לא מוזכרת בתורה!
ידידי! בעניין זה אני חולק עליכם.
לדעתי זה עון ונשיאת שם ה' לשווא לאמר את הברכה הזאת.
צריך כמובן להזכיר את הנס אבל מדוע לאמר שהקדוש ברוך הוא צוה אותנו להדליק
--- סוף ציטוט ---
בנוסף לנתינת התורה למשה, הקב"ה ציווה על משה למנות סנהדרין (שופטים, זקני העם), והוא גוף מחוקק שמוטלת עליו מלאכת הקודש של פירוש התורה והעברת חוקים. התורה היא מושלמת ובה גלום כל הידע האנושי בכל ההיסטוריה, כולל העתיד, אבל הידע גנוז, והחוקים בתורה היו מותאמים לתקופה שבה לא היו קיימים בנקים, מכוניות, משכנתות, אגרות חוב, אינטרנט, טלפונים אלחוטיים ומצלמות. חלק מחוקי התורה ניתן ליישם בכל דור, וחלק צריך להתאים לתקופה (כיום לא משתמשים בשוורים לעבודת האדמה, אלא במכונות מיוחדות, כך שלמשל אלמנט "צער בעלי חיים" לא רלוונטי יותר לחוקים שקשורים לנזיקין שבהם מעורבים בהמות עבודה).
התורה היא לא מסמך מת! התורה היא חיה, דברי אלקים חיים! וזה מתאפשר בזכות גדולי ישראל, חכמי הסנהדרין שמפרשים ומוסיפים (ולעתים גורעים אם יש צורך) חוקים ומצוות מדרבנן, ועם ישראל, כפי שאמרו "נעשה ונשמע" קיבל עליו לא רק את מרות ה' ומרות משה, אלא גם את מרות הסנהדרין.
אגב, עדיין לא הגבת על הודעתי הקודמת, שבה הצבתי בפניך את הבחירה בין קבלת ההלכה כאמת, לבין הרשעת נביאינו כנביאי שקר.
alonnn:
"לא תוסיפו על הדבר אשר אנוכי מצווה אתכם ולא תגרעו ממנו" דברים ד':2
מה דעתך על הפסוק הזה?
מכאן נובע שאסור להוסיף או לגרוע מן התורה!
דוד המלך עליו השלום אמר: "תורת ה' תמימה"
alonnn:
בוודאי שאני מאמין שהנביאים שהזכרת לעיל הם נביאי אמת אבל את השאלה שלך לא הבנתי בדיוק
דוקא_כך:
--- ציטוט של: alonnn על דצמבר 31, 2007, 22:00:21 ---בוודאי שאני מאמין שהנביאים שהזכרת לעיל הם נביאי אמת אבל את השאלה שלך לא הבנתי בדיוק
--- סוף ציטוט ---
אוקיי, אני מודה שענית לשאלתי. נביאי אמת אלו, שזכינו שדבריהם האלמוותיים השתמרו עד לימינו, מעולם לא גינו את גדולי ישראל על הוספת או ביטול דברים מן התורה. תוכחותיהם היו מופנות אך ורק נגד הגישה הרוחנית של גדולי ישראל וצאן מרעיתם, הצביעות, קטנות האמונה, הדגש שהושם על פולחנים במקום על אמונה ואידאליזם. מתוך כך אני מסיק שנביאינו לא מצאו את התושב"ע וההלכה פסולים, אלא את האופן שבו הם והתורה יושמו הלכה למעשה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה