שונות > מה שבראש
להתעמת עם הקראים!
alonnn:
אני למשל לא הדלקתי נרות חנוכה!
אני לא אברך על משהו שהקב"ה לא ציווה אותנו לעשות
אֵיתָן:
--- ציטוט של: alonnn על דצמבר 31, 2007, 20:19:56 ---אני למשל לא הדלקתי נרות חנוכה!
--- סוף ציטוט ---
"קדש לי כל בכור" - שמות י"ג פסוקים 10-1. בה נכתב: "קַדֶּשׁ-לִי כָל-בְּכוֹר ... וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-הָעָם, זָכוֹר אֶת-הַיּוֹם הַזֶּה אֲשֶׁר יְצָאתֶם מִמִּצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים ... שִׁבְעַת יָמִים, תֹּאכַל מַצֹּת; וּבַיּוֹם, הַשְּׁבִיעִי, חַג, לַה'. ... וְהִגַּדְתָּ לְבִנְךָ, בַּיּוֹם הַהוּא לֵאמֹר: בַּעֲבוּר זֶה, עָשָׂה ה' לִי, בְּצֵאתִי, מִמִּצְרָיִם. וְהָיָה לְךָ לְאוֹת עַל-יָדְךָ, וּלְזִכָּרוֹן בֵּין עֵינֶיךָ, לְמַעַן תִּהְיֶה תּוֹרַת ה', בְּפִיךָ: כִּי בְּיָד חֲזָקָה, הוֹצִאֲךָ ה' מִמִּצְרָיִם. י וְשָׁמַרְתָּ אֶת-הַחֻקָּה הַזֹּאת, לְמוֹעֲדָהּ, מִיָּמִים, יָמִימָה."
"והיה כי יביאך" - שמות י"ג פסוקים 16-11. בה נכתב: "וְהָיָה כִּי-יְבִאֲךָ ה', אֶל-אֶרֶץ הַכְּנַעֲנִי, כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּע לְךָ, וְלַאֲבֹתֶיךָ; וּנְתָנָהּ, לָךְ. וְהַעֲבַרְתָּ כָל-פֶּטֶר-רֶחֶם, לַה'; ... וַיְהִי, כִּי-הִקְשָׁה פַרְעֹה לְשַׁלְּחֵנוּ, וַיַּהֲרֹג ה' כָּל-בְּכוֹר בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם, מִבְּכֹר אָדָם וְעַד-בְּכוֹר בְּהֵמָה; עַל-כֵּן אֲנִי זֹבֵחַ לַה', כָּל-פֶּטֶר רֶחֶם הַזְּכָרִים, וְכָל-בְּכוֹר בָּנַי, אֶפְדֶּה. וְהָיָה לְאוֹת עַל-יָדְכָה, וּלְטוֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ: כִּי בְּחֹזֶק יָד, הוֹצִיאָנוּ ה' מִמִּצְרָיִם."
"שמע ישראל" - דברים ו' פסוקים 9-4. בה נכתב: "שְׁמַע, יִשְׂרָאֵל: ה' אֱלֹהֵינוּ, ה' אֶחָד. וְאָהַבְתָּ, אֵת ה' אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ, וּבְכָל-מְאֹדֶךָ. וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם--עַל-לְבָבֶךָ. וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ, וְדִבַּרְתָּ בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ. וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת, עַל-יָדֶךָ; וְהָיוּ לְטֹטָפֹת, בֵּין עֵינֶיךָ. וּכְתַבְתָּם עַל-מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ."
"והיה אם שמוע" - דברים י"א פסוקים 21-13. בה נכתב: "וְהָיָה, אִם-שָׁמֹעַ תִּשְׁמְעוּ אֶל-מִצְוֹתַי, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם ... וְנָתַתִּי מְטַר-אַרְצְכֶם בְּעִתּוֹ ... הִשָּׁמְרוּ לָכֶם, פֶּן יִפְתֶּה לְבַבְכֶם; וְסַרְתֶּם, וַעֲבַדְתֶּם אֱלֹהִים אֲחֵרִים, וְהִשְׁתַּחֲוִיתֶם, לָהֶם. ... וְשַׂמְתֶּם אֶת-דְּבָרַי אֵלֶּה, עַל-לְבַבְכֶם וְעַל-נַפְשְׁכֶם; וּקְשַׁרְתֶּם אֹתָם לְאוֹת עַל-יֶדְכֶם, וְהָיוּ לְטוֹטָפֹת בֵּין עֵינֵיכֶם. וְלִמַּדְתֶּם אֹתָם אֶת-בְּנֵיכֶם, לְדַבֵּר בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ. וּכְתַבְתָּם עַל-מְזוּזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ. ..."
איפה רשום בפסוקים הנ"ל שהתפילין אמורות להיראות כמו שהם נראות היום?
אתה אמרת שטות גמורה עכשיו וכרגע אתה ממש כמו הקראים,החכמה שלך לא מגיעה אפילו לציפורנים של חז"ל.
בעצם אתה אומר שלא צריך ללמוד שולחן ערוך ואין צורך בגמרא וכו'...
שלמה:
זה טעות לחשוב כך אלון.
הרי מה אסור להודות ל-ה אל ניסים?
ז מה שהנס היה מאוחר יותר.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: alonnn על דצמבר 31, 2007, 20:19:56 ---אני למשל לא הדלקתי נרות חנוכה!
--- סוף ציטוט ---
באף אחת מן התוכחות של עמוס, ירמיה, חבקוק, יחזקאל, ירמיה ושאר הנביאים, לא תמצא מחאה נגד הסנהדרין או נגד פולחנים או נגד מצוות מדרבנן בטענה שאלו כביכול סילופים ותוספות מיותרות לחומש. אלא התוכחות של נביאינו הן אך ורק נגד חוסר אמונה וחוסר כוונות בקיומן של מצוות מדאורייתא ומצוות מדרבנן. כלומר, אותם אלמנטים ביהדות שאתם הקראים מוצאים פסולים, הנביאים לא מצאו אותם פסולים, והם חלק אינטגרלי מאמונת עמנו. או שאתה מקבל טענה זו, או שאתה מאמין שירמיה, יחזקאל, עמוס, חבקוק, צפניה ושאר הנביאים הם נביאי שקר --- אם אתה לא צבוע או סכיזופרני, אתה מחוייב לבחור אך ורק אחת משתי האפשרויות. הבחירה בידך. יהי רצון שהקב"ה ינחה אותך אל האמת.
alonnn:
עדיין לא שכנעתם אותי, מדוע צריכים להדליק נרות חנוכה.
הרי המצווה הזו בכלל לא מוזכרת בתורה!
ידידי! בעניין זה אני חולק עליכם.
לדעתי זה עון ונשיאת שם ה' לשווא לאמר את הברכה הזאת.
צריך כמובן להזכיר את הנס אבל מדוע לאמר שהקדוש ברוך הוא צוה אותנו להדליק
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה