כתב נושא: השימוש במילה יהודון  (נקרא 17084 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #25 ב- : דצמבר 09, 2007, 11:56:17 »
כשקראתי את החלק הראשון של הקטע (מסומן באדום), חשבתי שמיד תיתן דוגמא לדמוקרטיה פחות חופשית מזאת שבארה"ב, לכן הופתעתי לקרוא את החלק הבא (המסומן בכחול).
כפי שהיה בימי המהפכה הצרפתית, מנהיגי האתמול הוצאו להורג ע"י מנהיגי היום, ואלה הוצאו להורג ע"י מנהיגי המחר. כך במונרכיות, המנהיגים מתחלפים, לעתים אתה בצדם ולפעמים לא.
נכון שכשמדובר בתיאוקרטיה יש קודקס, ספר חוקים שעל פיו המלך חייב לנהוג, אך התנ"ך מספק לנו שלל דוגמאות למלכים, ראשי מונרכיות דתיות, שלא "עשו הישר בעיני ה'", לא פעלו ע"ס החוקים הללו.
ואז מה עושים?
העם יחליט שהמלך הזה לא טוב, וימנה אחר במקומו?
זה כבר מתחיל להזכיר לי דמוקרטיה, ולא מלוכה של שושלת מסויימת.
אני בן אדם מפתיע.
ולגבי מלך שסרר, כמה דברים: א.) חז"ל בטלו את יצר הע"ז, כך שאין סיכוי שתמצא מלך כזה או אחר סוגד לאליל, דהיינו מלך לא יהיה מוגדר כעושה הרע בעיני ה', יכול להיות שזה יהיה בפרמטרים אחרים.

ב.) מלך מוגבל במידה מסויימת על ידי הסנהדרין והנביא (ואפשר לחזק זאת על ידי חקיקה מתאימה מאין סוג של איזונים ובלמים במונרכיה, עניין זה מופיע כמה וכמה פעמים במקורותינו).

ג.) היום ישנו איסור גורף על ריבוי נשים, מאז חרם דרבינו גרשום, כך שאינני חושש ממלך הולל שישא כמות בלתי נתפסת של נשים.

ד.) למלך לא יהיה פילגש, כי היום אין מעמד כזה, העניין הזה התבטל מהעולם.

ה.) עבדות, גם מוסד העבדות בהגדרתם הישנה שלפני מלחמת האזרחים האמריקאית בטלה מן העולם (למעט בכמה ארצות מוסלמיות מסויימות בהן עדיין יש עבדות שחורה פר אקסלנס).

ו.) במונרכיה דתית, החיוב הוא על מלך שצריך לשאת עימו בכל אשר ילך ספר תורה (אין צורך לומר מה ההבדל בין זה לבין המצב כיום).

ז.) מלך יהיה מוגבל תקציבית לצרכים אישיים ("לא ירבה לו זהב") אפשר שוב, ע"י איזונים ובלמים לתת יותר כוח אוטונומי למשרד האוצר.

ח.) היום סוסים לא מהווים פונקציה למעט כמה עינייני טקס ותחרות, כך שפונקציית "לא ירבה לו סוסים" לא כל כך שייכת, מה שכן זה אפשר לומר שמלך לא ירבה את צי כלי הרכב שברשותו ואת צבאו רק כדי פרופורציות נצרכות ולא לעינייני שואו והתרברבות והפתרון נמצא בסעיף ז' דלעיל.

ובקיצור נמרץ, מונרכיה עם איזון של העצמת משרד האוצר אוטונומי, ומוסד הסנהדרין יחד עם כל שאר ההנהגות העכשוויות (התפתחות עולם ההלכה ומנהגי העם השתנו ללא הכר מאז ימי מלכות בית דוד), כל זה אכן ימנע מלך סורר.
וחוץ מזה, מלך צריך להיות מבית משושלת בית דוד, אם כי יכול להיות מצב שיהיה מלך (ללא שושלת אלא חד פעמי) שלא יהיה מבית דוד, אבל הבא אחריו צריך להיות מבית דוד (לכשיתבררו צאצאיו בוודאות מוחלטת של 100%).
אני חושב שזה נותן לך מענה מירבי על תהיותיך, ולמה זה בכל זאת לא דמוקרטיה, ובעתיד ולכשיהיה מונרכיה דתית, לא אחשוש כלל ממלך סורר.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #26 ב- : דצמבר 09, 2007, 11:57:14 »
http://hayamin.org/forum/index.php?topic=9646.0

בבקשה.
לכך לי הרבה זמן פוי......
תהנה :)
טוב, בסדר קראתי, אבל, זה רק סקר, והסקר הזה לא מחייב אותי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
השימוש במילה יהודון
« להגיב #27 ב- : דצמבר 09, 2007, 11:57:44 »
פז, המונרכיה בצרפת הייתה מונרכיה אבסולוטית.

נץ: איך יובטח שרצון העם יתמלא ע"י המלך ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #28 ב- : דצמבר 09, 2007, 12:10:55 »
פז, המונרכיה בצרפת הייתה מונרכיה אבסולוטית.

נץ: איך יובטח שרצון העם יתמלא ע"י המלך ?
בעניין צרפת, אני חייב לצטט את לואי ה-14 (אם אני לא טועה): "המדינה זה אני".
א.) כי מלך נבחר ע"י רצון העם, כדי שמלך ייבחר (הראשון בשושלת או מלך בדד שלא ממלכות בית דוד) צריך הסכמה רחבה של רוב שדרות העם.
ב.) יכול להיות שזה אומר שברגע שתגדיר מי יכול להיות מוגדר כמלך ראשוני (והוא יהיה מבית דוד או שלא), ויהיו מספר מועמדים אזי יכול להיות שיהיה בחירות או שייבחר ע"י ידי מועצת נציגי העם (כמו נשיא היום).
ג.) מלך לא ייבחר על ידי מניפולציות פוליטיות, ספינים ונפיחות תקשורתיות, הדברים יוגבלו ויוגדו מראש.
ד.) לעתיד לבוא יכול להיות שזה כבר יהיה בד בבד עם חזרת מוסד הנבואה, שאז מי ימלוך יוכרז על ידי נביא (דהיינו רצון ה') ולפיכך אין צורך בהסכמה רחבה.
ה.) בכל מקרה ובכל תנאי, לא יהיה דבר כזה שלמלך יהיה חיי מדף של 4 שנים, או שיצטרך להרכיב קואליציה כדי למשול או כדי להעביר חוקים (משפט המלך, דברים שהם מעבר להלכה ואינם נוגדים אותה), זה אומר שלסנהדרין יהיה הכח לבטל חוקים ותקנות הנוגדות את ההלכה.
ו.)דהיינו החוקה תהיה המסד וחוקה זו היא ההלכה, כך שזה יהיה התגלמות רצון העם ממילא.
ז.) לא יהיו שיקולים חילוניים בעניין.
ח.) מלך שישפט על מעשיו בסנהדרין, מלך שיהיה תחת חקירה, כל זה יהיה חסוי משום כבוד המלך, ולא כל דבר מבית המלך יהווה פרסומי ניסא למען הכלל.
ט.) התקשורת תוגבל, האינטרנט יפוקח מטעם הממלכה העתידה, הדלפות מידע חסוי ייענשו במלוא חומרת הדין, ואם צריך, גם ראשים יתגלגלו.
יוחזר לאלתר פונקציית צנעת הפרט, דבר שהוא קדוש ונמצא כאחד הדברים הנמצאים בראש הסקאלה של היהדות, להבדיל מהחושפנות, הפריצות שיש היום.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
השימוש במילה יהודון
« להגיב #29 ב- : דצמבר 10, 2007, 14:27:56 »
טוב, בסדר קראתי, אבל, זה רק סקר, והסקר הזה לא מחייב אותי.

כמובן.
אני אני מבקש שתתחשב בכך שהשימוש במילה הזותי פוגע ברוב החברים בפורום.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #30 ב- : דצמבר 10, 2007, 15:56:27 »
כמובן.
אני אני מבקש שתתחשב בכך שהשימוש במילה הזותי פוגע ברוב החברים בפורום.
הכל טוב ויפה, רק הבעיה היא שרק 21 איש הצביעו בסקר הנ"ל מתוך מעל 800 חברים רשומים בפורום, כך שהאמירה שלך "השימוש במילה הזותי פוגע ברוב החברים בפורום"- אין לה על מה להסתמך.

חוץ מזה לא אמרתי על אף אחד מחברי הפורום שהוא באופן ספציפי "יהודון" וגם אם כן תמצא איזהשהו איזכור כזה בארכיון, לאחר בחינה מדוקדקת והוכחות מוצקות (דהיינו קישור), אזי זה ככל הנראה היה כנגד עוץ לי גוץ לי/פופאי/יובל ב/TAREN וכו' שהם היו ממיילית השמאל הבולשבקי בפורום ולכן אני לא מתחרט על כך (וזה בהנחה שאכן אמרתי זאת, ואני טוען שגם כלפיהם לא אמרתי זאת).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
השימוש במילה יהודון
« להגיב #31 ב- : דצמבר 12, 2007, 09:57:21 »
הכל טוב ויפה, רק הבעיה היא שרק 21 איש הצביעו בסקר הנ"ל מתוך מעל 800 חברים רשומים בפורום, כך שהאמירה שלך "השימוש במילה הזותי פוגע ברוב החברים בפורום"- אין לה על מה להסתמך.

חוץ מזה לא אמרתי על אף אחד מחברי הפורום שהוא באופן ספציפי "יהודון" וגם אם כן תמצא איזהשהו איזכור כזה בארכיון, לאחר בחינה מדוקדקת והוכחות מוצקות (דהיינו קישור), אזי זה ככל הנראה היה כנגד עוץ לי גוץ לי/פופאי/יובל ב/TAREN וכו' שהם היו ממיילית השמאל הבולשבקי בפורום ולכן אני לא מתחרט על כך (וזה בהנחה שאכן אמרתי זאת, ואני טוען שגם כלפיהם לא אמרתי זאת).

22* כי גם אני נגד השימוש במילה יהודון אך לא יכול להצביא.
ו-22 חברים זה לצערי חלק גדול מאוד מהחברים הפעילים כאן.
ולפי חוקי הסטטיסטיקה רוב הסיכוי שהתמונה לא תישתנה אלה בכמה אחוזים לכאן ולכאן במיקרה של הצבעות נוספות

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #32 ב- : דצמבר 12, 2007, 13:55:24 »
22* כי גם אני נגד השימוש במילה יהודון אך לא יכול להצביא.
ו-22 חברים זה לצערי חלק גדול מאוד מהחברים הפעילים כאן.
ולפי חוקי הסטטיסטיקה רוב הסיכוי שהתמונה לא תישתנה אלה בכמה אחוזים לכאן ולכאן במיקרה של הצבעות נוספות
22 חברים דהיינו שני שליש מתוך 22 החברים האלה (7 היו בעד, 8 אם אתה כולל אותי במניין).
זאת אומרת שחמישה עשר חברים, וצר לי ידידי אך יש פה בפורום הרבה יותר מאשר 23 חברים, גם אלו הפעילים.
ואם תשאל כל סטטיסטיקאי הוא יגיד לך שאי אפשר ללמוד כלום מסקר שכולל רק 23 הצבעות.
אז נא לא לבלבל את היוצרות.
מה גם שלא קראת לאף אחד מחברי הפורום יהודון באופן ישיר, כך שתמהני שוב, היאך זה אני יכול להעליב בכך את חברי הפורום?!
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
השימוש במילה יהודון
« להגיב #33 ב- : דצמבר 12, 2007, 14:46:57 »
22 חברים דהיינו שני שליש מתוך 22 החברים האלה (7 היו בעד, 8 אם אתה כולל אותי במניין).
זאת אומרת שחמישה עשר חברים, וצר לי ידידי אך יש פה בפורום הרבה יותר מאשר 23 חברים, גם אלו הפעילים.
ואם תשאל כל סטטיסטיקאי הוא יגיד לך שאי אפשר ללמוד כלום מסקר שכולל רק 23 הצבעות.
אז נא לא לבלבל את היוצרות.
מה גם שלא קראת לאף אחד מחברי הפורום יהודון באופן ישיר, כך שתמהני שוב, היאך זה אני יכול להעליב בכך את חברי הפורום?!

זה אותו הדבר שאכח 1,000 אנשים מהמדינה ואכבל תוצאות מסוימות ויגיד כי יתכן ובאמת מפלגת בל"ד תזכה ב-115 מנדטים שכן אותם 1,000 הם רק חלק קטן מהציבור הישראלי.
מה גורם לך לחשוב שדוקא האנשים שנגד השימוש במילה הזותי הצביעו?
אני מניח שאם כולם יצביאו כבל תמונה שונה אם תנועה של כמה אחוזים לכאן ולכאן.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #34 ב- : דצמבר 12, 2007, 16:52:00 »
א.) זה לא אותו הדבר, לצערי 23 הצבעות זה לא מסד נתונים מספיק לאף קבוצת מדגם יהיה אשר יהיה מספרה אלא אם כן כל הקבוצה כולה מונה 23 חברים.

ב.) אתה לא סטטיסטיקאי.

ג.) אתה לא נביא.

ד.) לא אמרתי שהצביעו דווקא קבוצה כזו או אחרת.

ה.) אל תניח הנחות ואל תנסה לנבא את העתיד, אתה לא יכול לנחש תוצאות מדגם כזה או אחר, בלי מסד נתונים מספק ו-23 הצבעות הם לא מסד מתאים.

ו.) גם אם היה וכאשר וישנו אכן רוב מוחץ בפורום שהם נגד השימוש במילה זו, אני אמשיך להשתמש בה שכן מעולם! בפורום, סקר איננו דבר המחייב מי מחברי הפורום לנהוג כך או אחרת, החלטות אופרטיביות מתקבלות אך ורק ברמת דרג הניהול שאני חלק ממנו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
השימוש במילה יהודון
« להגיב #35 ב- : דצמבר 12, 2007, 20:49:58 »
אני מניח שחיים לא פתח את הסקר הזה כי היה לא זמן פנוי והוא לא ידה מה לעשות.
סים לב שחיים לא משתמש בזמן האחרון במילה הזותי.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
השימוש במילה יהודון
« להגיב #36 ב- : דצמבר 13, 2007, 02:01:56 »
אני מניח שחיים לא פתח את הסקר הזה כי היה לא זמן פנוי והוא לא ידה מה לעשות.
סים לב שחיים לא משתמש בזמן האחרון במילה הזותי.

חיים פתח את הסקר כי הוא ראה שיש התנגדות חלקית בין חברי הפורום לשימוש במילה הזו,  אבל זה סקר לא מחייב כי שכבר אמרתי לא פעם ולא פעמיים.
ולגבי שימוש במילה על ידי חיים עצמו, לא יודע, לא תמללתי את כל הסרטונים שלו והתוכניות שלו ולא עקבתי אחרי כל תכנית וסרטון וכל מילה שנאמרה שם, כך שאין לי וגם לך מספיק מידע בנדון, וגם אם מה שאתה אומר זה נכון וחיים קיבל על עצמו שלא להשתמש בזה יותר, אז זה החלטה אישית של חיים שמחייבת את חיים ואת חיים בלבד, לא יצאה הוראה כזו על ידי ועד ההנהלה של הפורום, אם וכאשר תתקבל החלטה שכזו (ושלא יהיה ספק, גם אני מעורב בקבלת ההחלטות) אשקול שוב את צעדי ואת התבטאויותיי בפורום לגבי שימוש במילה כזו או אחרת, ועד אז...אלוקים גדול.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל