יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
ברוך גולדשטיין ועדן נתן זדה זצק"ל הי"ד הפסידו משהו?
כח_יהודי:
--- ציטוט של: כהנא צדק על נובמבר 21, 2007, 19:14:46 ---כן אבל השאלה אם יכול להיות מצב בו יהודי כזה חוזר בגילגול חדש ובו הוא לא עושה רצון ה', אז יוצא מצב שבו עצם זה שהוא מת על קידוש ה' הוא הפסיד מיזה
יכול להיות?
--- סוף ציטוט ---
תקשיב טוב, אני מקווה שאתה לא חותר למשהו, יש איסור מפורש על העניין הזה, ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, אנחנו צריכים יהודים כאלה טובים בחיים לא מתים, מתים הם לא עוזרים לנו! דווקא להישאר בחיים ולתמוך ולהקדיש את עצמך למטרה זה הרבה יותר יעיל והרבה יותר עוזר!
ואני חוזר, היהודים הטובים מעטים כ"כ וכל אחד מהם יקר מזהב (ובמיוחד יהודי כמוך! אפשר לראות את זה מהתגובות שלך פה בפורום, ושוב אני מקווה שאתה לא חותר למשהו...)
האם אתה חושב שזה הגיוני להיפטר מזבל וצואה ע"י השלכתם לפח ביחד עם זהב טהור? תחשוב על זה.
כהנא צדק:
--- ציטוט של: כח_יהודי על נובמבר 22, 2007, 02:58:53 ---תקשיב טוב, אני מקווה שאתה לא חותר למשהו, יש איסור מפורש על העניין הזה, ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, אנחנו צריכים יהודים כאלה טובים בחיים לא מתים, מתים הם לא עוזרים לנו! דווקא להישאר בחיים ולתמוך ולהקדיש את עצמך למטרה זה הרבה יותר יעיל והרבה יותר עוזר!
ואני חוזר, היהודים הטובים מעטים כ"כ וכל אחד מהם יקר מזהב (ובמיוחד יהודי כמוך! אפשר לראות את זה מהתגובות שלך פה בפורום, ושוב אני מקווה שאתה לא חותר למשהו...)
האם אתה חושב שזה הגיוני להיפטר מזבל וצואה ע"י השלכתם לפח ביחד עם זהב טהור? תחשוב על זה.
--- סוף ציטוט ---
אני מנסה להבין אם היה עדיף לברוך ועדן הי"ד כמו שאתה אומר לסכן את החיים ובסוף לאבד אותם אם מבחינת העולם הזה ואם מבחינת העולם הבא במיוחד לאור המצווה שהזכרת שהיא שמירת הנפש ולפי התגובה הזו קיבלתי את התשובה שרציתי
לאור המצווה שהזכרת, שמירת נפש, יכול להיות שעדן או ברוך הי"ד עברו על המצווה הזו?
כח_יהודי:
--- ציטוט של: כהנא צדק על נובמבר 22, 2007, 08:29:40 ---אני מנסה להבין אם היה עדיף לברוך ועדן הי"ד כמו שאתה אומר לסכן את החיים ובסוף לאבד אותם אם מבחינת העולם הזה ואם מבחינת העולם הבא במיוחד לאור המצווה שהזכרת שהיא שמירת הנפש ולפי התגובה הזו קיבלתי את התשובה שרציתי
לאור המצווה שהזכרת, שמירת נפש, יכול להיות שעדן או ברוך הי"ד עברו על המצווה הזו?
--- סוף ציטוט ---
בעיקרון הם עברו עליה השאלה אם זה היה מוצדק, אם חייל הולך להילחם בחזית אז זה כורח המציאות וכמובן שהוא מסכן את החיים שלו, אבל הוא גם עושה את זה כדי להגן על ארצו ועל החיים של בני עמו, פה לדעתי זה לא מוצדק כי הפעולה הבודדת לא באמת משפיעה.
בעניין נתן זדה, ישנה מצווה מאוד חשובה בתורה שהיא מצוות פריה ורביה, ונאמר במסכת ברכות פרק א' דף י' עמוד א' (ישעיה לא)"בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבוא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו כה אמר ה' צבאות צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה" שואלת הגמרא: "מאי כי מת אתה ולא תחיה?" (למה הכפילות, כי מת אתה וגם ולא תחיה?) עונה הגמרא: "מת אתה בעולם הזה ולא תחיה לעולם הבא! אמר לי מאי כולי האי?" (את תמות בעולם הזה, ואין לך עולם הבא! שאל אותו חזקיה, על מה מגיע לי העונש הזה?) עונה לו ישעיה: "אמר לי משום דלא עסקת בפריה ורביה!" (משום שלא הולדת בנים!) עונה לא חזקיה: "משום דחזאי לי ברוח הקודש דנפקי מינאי בנין דלא מעלו! א"ל בהדי כבשי דרחמנא למה לך? מאי דמפקדת איבעי לך למעבד ומה דניחה קמיה קודשא בריך הוא לעביד!" (עונה לו חזקיה, הסיבה שלא הבאתי ילדים זה מכיוון שראיתי ברוח הקודש שהבנים שלי יהיו רשעים! אמר לו ישעיהו למה אתה מתעסק בסתרים של הקב"ה? מה שהצטוות לעשות היה לך לעשות ולא לעשות חישובים כלפי הקדוש ברוך הוא.) מכאן אנו רואים שאפילו מלך צדיק כמו חזקיהו נענש בעונש כ"כ כבד (איבוד עולם הבא!) על זה שלא קיים מצוות פריה ורבייה, ורואים מכאן כמה המצווה הזו חשובה, ומי שעושה מעשה כמו נתן זדה מאבד את המצווה הזו!
נ.ב בסוף חזקיהו ביקש רחמים, והביא בן לעולם ולכן סלחו לו, אבל ניתן לראות כמה זה חמור.
אֵיתָן:
ברוך גולדשטיין זצ"ל הי"ד מנע פרוגרום נגד היהודים בחברון.
הערבים אגרו נבוטים,אלות,וכל סוג של נשקים,צה"ל לא עשה כלום והוא ידע על כך.
הפעולה של גולדשטיין הצדיק היא לא פעולה שיש לעשותה ככה סתם,הוא הציל חיי יהודים אחרים והוא מסר את נפשו למענם.
התשקורת הישראלית יודעת לסלף כל דבר.
כח_יהודי:
--- ציטוט של: אֵיתָן על נובמבר 22, 2007, 13:06:23 ---ברוך גולדשטיין זצ"ל הי"ד מנע פרוגרום נגד היהודים בחברון.
הערבים אגרו נבוטים,אלות,וכל סוג של נשקים,צה"ל לא עשה כלום והוא ידע על כך.
הפעולה של גולדשטיין הצדיק היא לא פעולה שיש לעשותה ככה סתם,הוא הציל חיי יהודים אחרים והוא מסר את נפשו למענם.
התשקורת הישראלית יודעת לסלף כל דבר.
--- סוף ציטוט ---
אכן. מחזק את הדעה הזו.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה