כתב נושא: תינוקות שנשבו  (נקרא 5178 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • בֵּית, יַעֲקֹב--לְכוּ וְנֵלְכָה, בְּאוֹר יְהוָה
    • לשחרר את יגאל עמיר !
תינוקות שנשבו
« ב- : נובמבר 19, 2007, 09:31:56 »
בס"ד
שלום, אני מקבל הלכה יומים לאימייל כל יום, והפעם הנושא הוא "תינוקות שנשבו"
יש פיסקה שבעצם מסכמת פחות או יותר את ההלכה ומסבירה מתי בדיוק מגדירים יהודי כ"תינוק שנשבה" ומתי הוא רשע אבל לא הצלחתי להבין
אם יש למישהו דברים להוסיף או דוגמאות לרשעים ודוגמאות לתינוקות שנשווה יבורך

ציטוט
אלו מבני החילונים אשר בינינו, שנתחנכו בבתי ספר חילוניים או קרובים להם, ולא למדו דעת ויראת ה' כראוי, אין לדונן כמזידים, ומחוייבים אנו להשתדל בשלומם ולאהבם ולקרבם לה' ולתורתו, ובפרט שבזמנינו יש עוד טעם לדונם כתנוקות שנשבו, שהרי חונכו בצורה מפורשת לדעות קדומות בגנות שומרי הדת, ובגנות בני הישיבות והעולם התורתי, ועל כן אי אפשר לדונם ברותחים להחשיבם חלילה כרשעים, כל שאינם מנגחים את הדת בפירוש, שאז כמו שביארנו, מיעוטם טוב להם ולעולם מקיומם, ומותר לשנאתם ולקללם ואין להתפלל לשלומם, ועליהם נאמר הפסוק "באבוד רשעים רינה". (והאריך בזה בספר "שולחן ערוך המדות" שנדפס לאחרונה, אך תקצר היריעה מלהכיל את כל אריכות דבריו בזה).

תודה
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
תינוקות שנשבו
« להגיב #1 ב- : נובמבר 19, 2007, 11:52:16 »
אם רק תוכל להעתיק את הציטוט בגודל רגיל אני אודה לך . אני פשוט לא רואה כלום .

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
תינוקות שנשבו
« להגיב #2 ב- : נובמבר 19, 2007, 15:17:39 »
תינוק שנשבה בכללי בהלכה זה היה תינוק יהודי ששבו אותו גוים וחינכו אותו,עכשיו הם חינכו אותו להיות נוצרי/מוסלמי/עובד עלילים ל"ע,עכשיו מה הדין איתו? התשובה היא שלא נענש בגלל שהרי חינכו אותו בדרך אחרת והוא הולך על פיה,צריך להכיר לו את האמת של תורתנו הקדושה ולא להעניש אותו...
ככה גם היום,החילונים של היום רובם הגדול שטופי מוח ולא יותר,שקיבלו חינוך חילוני מיו םהיוולדם..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
תינוקות שנשבו
« להגיב #3 ב- : נובמבר 19, 2007, 15:29:05 »
תינוק שנשבה בכללי בהלכה זה היה תינוק יהודי ששבו אותו גוים וחינכו אותו,עכשיו הם חינכו אותו להיות נוצרי/מוסלמי/עובד עלילים ל"ע,עכשיו מה הדין איתו? התשובה היא שלא נענש בגלל שהרי חינכו אותו בדרך אחרת והוא הולך על פיה,צריך להכיר לו את האמת של תורתנו הקדושה ולא להעניש אותו...
ככה גם היום,החילונים של היום רובם הגדול שטופי מוח ולא יותר,שקיבלו חינוך חילוני מיו םהיוולדם..
אך, מי משלם את המחיר על כך?
ניתן לומר שגם שרת החינוך היא תינוקת שנשבתה, שכן החילון לא התחיל רק בתקופתה.
כיצד פוסקת ההלכה לגבי בן של יהודי שהוא בעצמו "תינוק שנשבה"?

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
תינוקות שנשבו
« להגיב #4 ב- : נובמבר 19, 2007, 15:56:40 »
תקן אותי אם אני טועה,אז לפי המילים שלך אנחנו אמורים לקבל את הגירוש וכל פרוגרום אחר בגלל שהם "נשבו"?(שוב,תקן אותי אם אני טועה)
אני בטוח שכל במפלגות הדתיות הם לא תינוקות "שנשבו".("כסף מעוור עיני צדיקים")
אולי יש הרבה שחוזרים בתשובה עכשיו,זה לא אומר שרמת הכפירה לא צומחת.
את הקלגסים מגוש קטיף יש לקבלם באהבה,כי הם שטופי מוח ותינוקות "שנשבו",פשוט צריך לקבל את המוסר שהם תינוקות "שנשבו".
« עריכה אחרונה: נובמבר 19, 2007, 16:20:42 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
תינוקות שנשבו
« להגיב #5 ב- : נובמבר 19, 2007, 16:23:59 »
אם רק תוכל להעתיק את הציטוט בגודל רגיל אני אודה לך . אני פשוט לא רואה כלום .

ציטוט
אלו מבני החילונים אשר בינינו, שנתחנכו בבתי ספר חילוניים או קרובים להם, ולא למדו דעת ויראת ה' כראוי, אין לדונן כמזידים, ומחוייבים אנו להשתדל בשלומם ולאהבם ולקרבם לה' ולתורתו, ובפרט שבזמנינו יש עוד טעם לדונם כתנוקות שנשבו, שהרי חונכו בצורה מפורשת לדעות קדומות בגנות שומרי הדת, ובגנות בני הישיבות והעולם התורתי, ועל כן אי אפשר לדונם ברותחים להחשיבם חלילה כרשעים, כל שאינם מנגחים את הדת בפירוש, שאז כמו שביארנו, מיעוטם טוב להם ולעולם מקיומם, ומותר לשנאתם ולקללם ואין להתפלל לשלומם, ועליהם נאמר הפסוק "באבוד רשעים רינה". (והאריך בזה בספר "שולחן ערוך המדות" שנדפס לאחרונה, אך תקצר היריעה מלהכיל את כל אריכות דבריו בזה).

בבקשה

בדיוק כמו שאמר סבתיק, אפשר היום להגדיר את רוב החילונים כ"תינוקות שנשבו"
הרי זה לא הגיוני, זה כמו לומר על כל אחד שחטא שהוא רשע, כמו שאין צדיק בארץ אשר לא יחטא ככה גם החילונים היום אי אפשר לומר על כולם שזה לא בשליטתם
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
תינוקות שנשבו
« להגיב #6 ב- : נובמבר 20, 2007, 10:56:05 »
חחח,אתם חושבים שראשי השלטון לא יודעים מה זה יהדות?
ההפך,הבעיה שרוב אלה שגורמים לחלק גדול מהעם להיות תינוק שנשבה,נמצאים בשלטון,ודי שוטפים את המוח לגבי הדת...
זה כמו שנגיד הרבה יגידו לך שרבין רצה לעשות שלום,למה? כי ככה התקשורת לימדה אותם,אתה יכול להאשים אות םבדעה הזאת? לא ממש..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
תינוקות שנשבו
« להגיב #7 ב- : נובמבר 21, 2007, 09:50:41 »
אני חושב שרוב החילונים הם אוכלי נבלות לתיאבון.
לא שומרים את מצוות ה בגלל נוחות ולא בגלל אדיאולוגיה מובהכת.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
תינוקות שנשבו
« להגיב #8 ב- : נובמבר 21, 2007, 10:15:28 »
אני חושב שרוב החילונים הם אוכלי נבלות לתיאבון.
לא שומרים את מצוות ה בגלל נוחות ולא בגלל אדיאולוגיה מובהכת.

בתור אחד שהיה בעולם המסוכן הזה, אנשים עושים זאת בגלל נוחות, אך אל לשכוח שיש כאלה החוששים מהדת, חוששים ממדינת הלכה וכמובן יש כאלה המתנגדים בכל תוקף ולא רוצים שתישאר בכלל דת

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
תינוקות שנשבו
« להגיב #9 ב- : נובמבר 21, 2007, 17:44:48 »
נו הרוב גם לא מבדילים בין איסלאם נצרות ויהדות..
מלא שאני מכיר אומרים לי הדת הביאה רק רע,ואני מעמיד אות םעל מקומם שהיהדות לא עשתה רע לאף אחד אלא רק סבלה
הרבעה אנשים לא מבינים כתוצאה מהחינוך..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה