יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
תינוקות שנשבו
כהנא צדק:
--- ציטוט של: נאור על נובמבר 19, 2007, 11:52:16 ---אם רק תוכל להעתיק את הציטוט בגודל רגיל אני אודה לך . אני פשוט לא רואה כלום .
--- סוף ציטוט ---
--- ציטוט ---אלו מבני החילונים אשר בינינו, שנתחנכו בבתי ספר חילוניים או קרובים להם, ולא למדו דעת ויראת ה' כראוי, אין לדונן כמזידים, ומחוייבים אנו להשתדל בשלומם ולאהבם ולקרבם לה' ולתורתו, ובפרט שבזמנינו יש עוד טעם לדונם כתנוקות שנשבו, שהרי חונכו בצורה מפורשת לדעות קדומות בגנות שומרי הדת, ובגנות בני הישיבות והעולם התורתי, ועל כן אי אפשר לדונם ברותחים להחשיבם חלילה כרשעים, כל שאינם מנגחים את הדת בפירוש, שאז כמו שביארנו, מיעוטם טוב להם ולעולם מקיומם, ומותר לשנאתם ולקללם ואין להתפלל לשלומם, ועליהם נאמר הפסוק "באבוד רשעים רינה". (והאריך בזה בספר "שולחן ערוך המדות" שנדפס לאחרונה, אך תקצר היריעה מלהכיל את כל אריכות דבריו בזה).
--- סוף ציטוט ---
בבקשה
בדיוק כמו שאמר סבתיק, אפשר היום להגדיר את רוב החילונים כ"תינוקות שנשבו"
הרי זה לא הגיוני, זה כמו לומר על כל אחד שחטא שהוא רשע, כמו שאין צדיק בארץ אשר לא יחטא ככה גם החילונים היום אי אפשר לומר על כולם שזה לא בשליטתם
סבבתיק:
חחח,אתם חושבים שראשי השלטון לא יודעים מה זה יהדות?
ההפך,הבעיה שרוב אלה שגורמים לחלק גדול מהעם להיות תינוק שנשבה,נמצאים בשלטון,ודי שוטפים את המוח לגבי הדת...
זה כמו שנגיד הרבה יגידו לך שרבין רצה לעשות שלום,למה? כי ככה התקשורת לימדה אותם,אתה יכול להאשים אות םבדעה הזאת? לא ממש..
שלמה:
אני חושב שרוב החילונים הם אוכלי נבלות לתיאבון.
לא שומרים את מצוות ה בגלל נוחות ולא בגלל אדיאולוגיה מובהכת.
כהנא צדק:
--- ציטוט של: שלמה על נובמבר 21, 2007, 09:50:41 ---אני חושב שרוב החילונים הם אוכלי נבלות לתיאבון.
לא שומרים את מצוות ה בגלל נוחות ולא בגלל אדיאולוגיה מובהכת.
--- סוף ציטוט ---
בתור אחד שהיה בעולם המסוכן הזה, אנשים עושים זאת בגלל נוחות, אך אל לשכוח שיש כאלה החוששים מהדת, חוששים ממדינת הלכה וכמובן יש כאלה המתנגדים בכל תוקף ולא רוצים שתישאר בכלל דת
סבבתיק:
נו הרוב גם לא מבדילים בין איסלאם נצרות ויהדות..
מלא שאני מכיר אומרים לי הדת הביאה רק רע,ואני מעמיד אות םעל מקומם שהיהדות לא עשתה רע לאף אחד אלא רק סבלה
הרבעה אנשים לא מבינים כתוצאה מהחינוך..
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה