כתב נושא: אני לא יודע לקרוא, הקדוש ברוך הוא לא יוכל להעניש אותי  (נקרא 4682 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • בֵּית, יַעֲקֹב--לְכוּ וְנֵלְכָה, בְּאוֹר יְהוָה
    • לשחרר את יגאל עמיר !

נסו בדמיו שלכם להמשיל את זה למתיוונים, שהם יכול לחשוב שהם לא ידעו לקרוא נכון את החיים ולכן נמשכו אחר התאוות שלהם, אחרי מסירת שטחים, פעילות של חילול ה', ניסיון למחוק את תורת משה מהעם
אצל הקדוש ברוך הוא אין תירוצים, לצעוק "דמוקרטיה" בבית דין של מעלה לא יעזור לאף אחד
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
מכיר את זה סיפור יפה
אבל רוב השמאלנים בדורנו הם סתם תינוקות שנשבו,התקשורת עושה עבודה טובה..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
מכיר את זה סיפור יפה
אבל רוב השמאלנים בדורנו הם סתם תינוקות שנשבו,התקשורת עושה עבודה טובה..

אני לא אוהב שאומרים "תינוקות שנשבו"
זה כמו שאדם שרוצח, גונב, מחלל את שם ה' יטענו עליו כי הוא תינוק שנשבה ליצר הרע, היצר הרע עושה עבודה טובה
לא זכור לי שהוזכר על המתיוונים כ"תינוקות שנשבו" ההפך ! מתיוון בוגד שרצח לשחוט חזיר כדי לרצות את האויב היווני הוצא להורג בידי החשמונאים !
כמה כבר אפשר לחיות בשקר? מתישהו הם כבר לא יוכלו לומר "אבל חזרתי בתשובה"
הם יכולים לתקן, יש להם את כל הכלים, הם יודעים לקרוא, ועל זה בדיוק כבוד הרב מדבר, אל תגיד "אני לא יודע לקרוא" וזה מה שהם אומרים
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
תינוקות שנשבו הכוונה הם לא מקבלים חינוך יהודי מבית הוריהם, אתה לא ממש יכול להאשים אותם כי ככה הוא חונכו, הם לא יודעים דרך אחרת, הם שטופי מוח.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
תינוקות שנשבו הכוונה הם לא מקבלים חינוך יהודי מבית הוריהם, אתה לא ממש יכול להאשים אותם כי ככה הוא חונכו, הם לא יודעים דרך אחרת, הם שטופי מוח.
לא יודעים אחרת או לא רוצים לדעת אחרת?
בשביל זה יש דבר שנקרא תשובה, יש ספר, אפשר לקחת לקרוא
כל מי שנולד להורים חילוניים פטור ממצוות?
אני מדבר באופן כללי שאין אדם יגיד "לא ידעתי לא שמעתי לא ראיתי" וזה בדיוק מה שמסביר פה הרבה, אין דבר כזה לא ידעתי, יש לא רציתי לדעת
זה כמו שאדם יכנס לשדה מוקשים, מה הסיכוי שיצא מישם חי? יעזור לו לטעון "לא ראיתי את השלט"?

אני חושב שמתאים גם להוסיף הלכה בנושא קרוב לזה
ואני אצטט מהאתר http://www.halachayomit.co.il

ציטוט
שאלה: האם יש להתפלל על אדם רשע שיחזור בתשובה, או שמותר לקללו שיאבד מן העולם?

תשובה: בהלכה הקודמת ביארנו שאסור לקלל שום אדם מישראל, ובסוף דברינו הזכרנו שאמנם מצאנו בכמה מקומות שתלמידי חכמים קללו או התפללו לנפילת שונאיהם, וכתבנו שזאת משום שיש מקרים שבהם מותר לקלל, ונבאר.

בגמרא במסכת בבא קמא (דף צד:) אמרו, ונשיא "בעמך" לא תאור, בעושה מעשה עמך. כלומר, כל מה שאסרה התורה לקלל נשיא, היינו דוקא בנשיא ש"עושה מעשה עמך", שמקיים את מצוות התורה שנתנו לעם ישראל, אבל נשיא שאינו מקיים את מצוות התורה, אין איסור לקללו. וכל שכן סתם אדם שאינו עושה מעשה עמך, שאין שום איסור לקללו. וכן פסקו בפירוש במה מרבותינו הראשונים. וכן פסק הגאון רבי ישראל מאיר הכהן מראדין (החפץ חיים) בביאור הלכה (סי' שכט ס"ב).

והוא הדין לענין העוון החמור לבזות שום אדם מישראל, שזהו דוקא בעושה מעשה עמך, וכן לענין החיוב להוכיח (להעיר) את חבירו כשעושה מעשה איסור, שזהו דוקא באדם העושה מעשה עמך, אבל אם אינו עושה מעשה עמך אין שום חיוב להוכיחו על עוונותיו, וכן אין איסור לבזותו (כמובן באופן מוצדק), וכמו שנראה מדברי הרמב"ם (פ"ו מהל' דעות). וכן פסק בספר חפץ חיים (כלל ז'). וכמו כן מותר לעשות מחלוקת עם הרשעים, כמו שכתב רבינו יונה בספר שערי תשובה (שער ד' סי' נט). (ואמנם יש מקום רב לחלק בין אותם שלא שמרו תורה ומצוות בזמן רבותינו לבין היהודים החילוניים בזמנינו, אך בנקודה זו נגע רק בהלכה הבאה).

אלא שבגמרא בברכות (דף י.), הובא מעשה בבריונים שהיו דרים בשכנותו של רבי מאיר והיו מצערים אותו הרבה, היה מבקש עליהם רבי מאיר רחמים שימותו, אמרה לו אשתו ברוריה, טעמך שאתה מתפלל עליהם שימותו הוא משום שכתוב "יתמו חטאים מן הארץ", וכי כתוב "חוטאים", ועוד שהרי בהמשך הפסוק נאמר "ורשעים עוד אינם", וכי אם ימותו החוטאים הרשעים אינם (כלומר, אין משמעות נכונה למילים אלו אם אמרנו כבר שתמו החוטאים), אלא בקש רחמים עליהם שיחזרו בתשובה, ואז רשעים עוד אינם, מפני שיהיו גם  הם צדיקים. ומכאן לכאורה מבואר שאין לקלל את הרשעים, וכן אין לעשות עמהם מחלוקת, אלא להתפלל עליהם שלא יחטאו, ולהשתדל להוכיחם בדרכי נועם לשוב בתשובה שלימה.

אמנם יישוב הדברים הוא, שאדם שהוא חוטא, אך אינו מזיק מבחינה רוחנית לאחרים, וגם אינו חוטא בכדי להכעיס את בוראו (כמו רוב החוטאים, שאינם חוטאים בכדי להכעיס, אלא חוטאים מפני שנח להם ללכת בשרירות לבם אחר תאוות העולם הזה), אין לקללו כלל, אלא יש להתפלל עליו שיחזור למוטב ויעבוד את בוראו, אבל אדם החוטא ומחטיא את הרבים, או שיש בידו שררה ומנצלה על מנת למנוע תורה מישראל, או בכדי להצר לתלמידי חכמים וכדומה, הרי שאין להתפלל על אדם כזה שיחזור בתשובה, כי בכל רגע ורגע הוא מונע תורה וקדושה מישראל, והרי הוא ממשנאי ה' אשר מצוה לשנאתם, כמו שנאמר בתהלים משנאיך ה' אשנא, תכלית שנאה שנאתים לאויבים היו לי. וכן הדין לענין אנשים המפיצים ברבים דברי אפיקורסות כדי להטעות את ישראל, בכל צורה שהיא, או אנשים המפיצים דברי שנאה כנגד תלמידי חכמים וכנגד תורתינו הקדושה, כל אלה אנו מתפללים עליהם שירחם ה' על שארית עמו ויאבד את אלה הרשעים. אם כי לא לנו ניתנה הרשות לפגוע בהם כמובן. וכבר ביארנו בהלכות כבוד הורים, כי אף על פי שיש לו לאדם לכבד את הוריו גם אם אינם שומרי תורה ומצוות, כל זה דוקא אם אינם שומרים תורה ומצוות אך גם אינם מונעים ממנו לשמור תורה, אבך אם הם רודפים אותו ומנגחים את הדת בשנאה, מנעם ה' מכבוד ואין שום חיוב לכבדם כלל. אבל אותם טועים שעושים איסורים ואינם מקימים את המצוות, אין לקללם חלילה, אלא להתפלל לשלומם מבחינה רוחנית, שיעשו כל ישראל אגודה אחת לעבוד את בוראם.

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
לא הבנת
התקופה של המתיוונים אתה יודע איזה גדולי דור היו אז
בגלל זה יש הבדל עצום!
זה אנשים ששמרו מצוות שהתיוונו!
היום יש מלא שמקלבים חינוך חילוני,לא יודעים מה זה תורה
ובתור אחד שסיים ביצפר ממלכתי גם שמלמדים אותך תנ"ך מלמדים אותך ההפך,איך לכפור בתורה
למה יש כל כך הרבה חוזרים בתשובה? הם הולכים להרצאה אחת מגלים כמה הם לא ידעו על התורה חוזרים ישר..
יש הרבה מאוד חילונים שלא יודעים על הרבה מאוד מצוות..
המצב היום מאוד מאוד מאוד שונה מהמצב בתקופת החשמונאים
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
לא הבנת
התקופה של המתיוונים אתה יודע איזה גדולי דור היו אז
בגלל זה יש הבדל עצום!
זה אנשים ששמרו מצוות שהתיוונו!
היום יש מלא שמקלבים חינוך חילוני,לא יודעים מה זה תורה
ובתור אחד שסיים ביצפר ממלכתי גם שמלמדים אותך תנ"ך מלמדים אותך ההפך,איך לכפור בתורה
למה יש כל כך הרבה חוזרים בתשובה? הם הולכים להרצאה אחת מגלים כמה הם לא ידעו על התורה חוזרים ישר..
יש הרבה מאוד חילונים שלא יודעים על הרבה מאוד מצוות..
המצב היום מאוד מאוד מאוד שונה מהמצב בתקופת החשמונאים

אני יודע בדיוק מה קורה אחי, אני עד לפני שלושה חודשיים ההיתי חילוני, פתחתי על זה נושא אחר באמת "תינוקות שנשבו" כדי להבין איפה בדיוק ההבדל בין תינוק שנשבהלבין רשע